Οδηγίες για ψώρα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή μεμονωμένα κρούσματα ψώρας που εντοπίστηκαν σε σχολικές μονάδες της ευθύνης της σας αποστέλλει οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με μέτρα ελέγχου και πρόληψης ψώρας όπως μας διαβιβάστηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της ψώρας που αφορούν:
1) ατομικά τον πάσχοντα και δίδονται από τον θεράποντα ιατρό και
2) το άμεσο περιβάλλον, κυρίως το οικογενειακό.
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η διευκρίνιση ότι η Ψώρα δεν αποτελεί Υποχρεωτικά Δηλούμενο Λοιμώδες Νόσημα.

Περισσότερα εδώ 2955-Οδηγίες για ψώρα_signed

Ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) στις 11 Φεβρουαρίου 2020, ο Δήμος Βέροιας και η Αντιδημαρχία Παιδείας διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα:

 «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Προστάτεψε τα βήματά σου στο Διαδίκτυο».

Η αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών μας, σχετιζόμενη με το διαδίκτυο είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν συχνά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο είναι πολλοί και άγνωστοι τις περισσότερες φορές στους νέους χρήστες. Το διαδίκτυο, ωστόσο, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των παιδιών μας. Τα ερωτήματα γονιών και εκπαιδευτικών σχετικά με το πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τις ωφέλειες με την ορθή διαχείριση αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τι ακριβώς συμβαίνει στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και των εφήβων θα απαντηθούν στην ημερίδα.

 Η ημερίδα θα απευθύνεται σε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και σε όσους/ες αγαπούν και νοιάζονται για τα παιδιά.

Ομιλητές:

  • Τζήμα Συρμούλα , Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δικηγόρος-Εκπαιδευτικός

( Χαιρετισμός)

  • Χαιρετισμοί Εκπροσώπων των Φορέων- -Υποστηριχτών της δράσης
  • Παπαπροδρόμου Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ – Πρώην Δ/ντής Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ειδικός σε θέματα σε θέματα διαδικτύου και ασφαλούς πλοήγησης

« Ο Κυβερνοχώρος, ένα νέο περιβάλλον με τις προκλήσεις του»

  • Νταφούλης Βάιος – Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Δ/ντής Παιδιοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης:

 « Παιδιά και Έφηβοι στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Παθογένεια και σύγχρονες προκλήσεις»

              Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη των : Δ/ΝΣΕΩΝ Π.Ε. και Δ.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, του  3ΟY ΠΕΚΕΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, του ΚΕΣΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, της Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, του ΚΑΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, της ΚΕΠΑ και της «ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» Π.Ε.ΗΜΑΘΙΑΣ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.30΄-13.00΄.

Πληροφορίες: Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Τζήμα Συρμούλα: 2331350511

 

Η παρουσία όλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ

Ενημέρωση σχετικά με νέο κοροναϊό 2019-nCOV

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ 2019-nCoV ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Α. Πληροφορίες για τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό 2019-nCoV

Ο 2019-nCoV είναι στέλεχος κοροναϊού που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι πιθανό ότι αναπτύχθηκε αρχικά σε κάποιο ζωικό είδος και στη συνέχεια πέρασε στον άνθρωπο.

Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο νέος κοροναϊός πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού, ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών). Ο χρόνος επώασης της νόσου, δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της μόλυνσης και της εκδήλωσης των συμπτωμάτων, δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί και υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες (μέσος χρόνος επώασης περίπου 5 ημέρες).

Το συχνότερο σύμπτωμα είναι ο πυρετός. Άλλα συμπτώματα με τα οποία μπορεί να εκδηλωθεί η λοίμωξη είναι βήχας, φαρυγγαλγία, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή, ή δύσπνοια. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσησης, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει πνευμονία με σοβαρή οξεία αναπνευστική δυσχέρεια και να χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα και ηλικιωμένοι πιθανώς διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρότερης νόσησης.

περισσότερα: ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΙΟ 2019_nCoV