Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2022-23

Περίοδος εγγραφών

Η εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται κατά την τρέχουσα περίοδο (από 3-13 Μαΐου 2022), ενώ ο μαθητής μπορεί να διακόψει τη φοίτηση οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους γονείς του ή λόγω μη προσέλευσης (συμπλήρωση 15 συνεχόμενων απουσιών).

Αιτήματα εγγραφής μαθητών στο Ολοήμερο που θα υποβληθούν κατά την αρχή της ερχόμενης σχολικής χρονιάς (από Σεπτέμβρη και μετά) θα γίνουν δεκτά μόνο εάν υπάρξει έγκριση από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και μόνο για λόγους που κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαροί.

Επισήμανση: Η εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι ετήσια. Συνεπώς απαιτείται υποβολή νέας αίτησης για τους μαθητές που ήδη φοιτούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Προϋποθέσεις εγγραφής:

Για το σχολικό έτος 2022-23 θα γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Υποβολή αιτήσεων

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσει το παιδί τους το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμπληρώνουν και υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Στους μαθητές που ήδη φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα δοθούν αιτήσεις για συμπλήρωση. Οι υπόλοιποι μπορούν να ζητήσουν αιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων. Οι γονείς που υπέβαλλαν αιτήσεις εγγραφής κατά τη φάση εγγραφών μαθητών για την Α΄ τάξη και συμπεριέλαβαν εκεί και τέκνα τους μεγαλύτερων τάξεων, δεν χρειάζεται να υποβάλουν ξανά αίτηση.

Ωράριο λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος:

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη λήξη των μαθημάτων (13.15) έως τις 16.00 (εφόσον το σχολείο έχει στελεχωθεί πλήρως και υπάρχουν οι διαθέσιμες ώρες), με δυνατή ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης και στις 15.00.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα λειτουργίας τμήματος Πρωινής Ζώνης (7.00 – 8.00 π.μ.), εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 10 εγγεγραμμένοι μαθητές.

Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο λειτουργίας Covid-19

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, από την 1η Μαΐου 2022 επικαιροποιείται το πρωτόκολλο Covid-19, σε ό,τι αφορά τους μαθητές των σχολείων, ως ακολούθως:

  • Καταργείται ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.
  • Οι μαθητές δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα.
  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Επισημαίνουμε πως υπό τις συνθήκες που διαμορφώνει η κατάργηση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) των μαθητών αναδεικνύεται ως απόλυτα σημαντικός παράγοντας η επαγρύπνηση και η υπευθυνότητα των γονέων/κηδεμόνων στον εντοπισμό πιθανών συμπτωμάτων, τη διενέργεια ελέγχου και την παραμονή των παιδιών στο σπίτι. Υπενθυμίζουμε πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να προσέρχονται στο σχολείο τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό ή/και οποιοδήποτε από τα συμπτώματα που μπορούν να συσχετιστούν με Covid-19. Τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων τους.

Επικαιροποιημένο-πρωτόκολλο-λειτουργίας-Covid-19