Δράσεις του Δήμου Βέροιας για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ο Δήμος Βέροιας στο πλαίσιο δράσεων για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»,  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, θα πραγματοποίησει Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Βέροιας και βόλτα με πατίνια και ποδήλατα στην Ανοίξεως.

Δελτίο Τύπου

Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Βέροιας και βόλτα με πατίνια και ποδήλατα στην Ανοίξεως

Οι δράσεις του Δήμου Βέροιας για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Η ενθάρρυνση των δημοτών προκειμένου να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι διαδρομές μέσα στις γειτονιές και την ομορφιά της πόλης και η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας αποτελούν τον στόχο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2022) στην οποία συμμετέχει, με σειρά εκδηλώσεων, ο Δήμος Βέροιας.

Στο επίκεντρο των δράσεων βρίσκεται το ενδιαφέρον για το περιβάλλον με τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο. Έτσι στο πανευρωπαϊκό φετινό σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» ο Δήμος Βέροιας απαντά με πρόσκληση για Ποδηλατοδρομία, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα για παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού και άνω και για ενήλικες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 10:30 π.μ. Σημείο εκκίνησης, Πάρκο Αγ. Αναργύρων (ώρα προσέλευσης 09:30-10:00 π.μ. για δηλώσεις συμμετοχών και υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από γονέα συνοδό).

Διαδρομή: Αφετηρία από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων – Ανοίξεως – Βενιζέλου – Μαλακούση – Κεντρικής – Μητροπόλεως – Ελιάς – Ανοίξεως – Πάρκο Αγ. Αναργύρων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

Θα κληρωθούν δώρα και θα μοιραστούν μπλουζάκια στους συμμετέχοντες!

Οι εκδηλώσεις την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» ξεκινούν από τις 9:00 π.μ., όπου για τρεις ώρες, έως τις 12:00 μ.μ., η οδός Ανοίξεως, μπροστά από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων, θα φιλοξενήσει νέους και παιδιά με ποδήλατα και πατίνια, ζωγραφική, μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Μικροί και μεγάλοι βολτάρουν με ποδήλατα και πατίνια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην οδό Ανοίξεως!

Από τις 09:00 π.μ έως τις 12:00 μ.μ. στο Πάρκο Αγ. Αναργύρων θα γίνουν δράσεις με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας Βέροιας, προσομοιωτές ζώνης, μέθης, ύπνου.

Εκδηλώσεις μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας (δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παραδοσιακοί χοροί) και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (συναυλία).

Στο ίδιο σημείο (Πάρκο. Αγ. Αναργύρων) ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» θα προβάλλει τη νέα του δράση «Ένα ευρώ απ’ τον καθένα», στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ελάτε να επισκευάσουμε το ποδήλατό σας! Μία από τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βέροιας είναι η δωρεάν επισκευή ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης την Κυριακή 19.09.22 στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων. Ειδικοί σταθμοί επισκευής θα βρίσκονται για να παρέχουν δωρεάν service σχετικά με ρυθμίσεις ταχυτήτων και φρένων, λίπανση αλυσίδας και έλεγχο πίεσης ελαστικών.

  • Fix my Bike”: ΔΩΡΕΑΝ service ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης. (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00-12:00, Πάρκο Αγίων Αναργύρων).

Ο δήμος μας τονίζει τη σημασία να στραφούμε σε ήπιες, πολιτισμένες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή του τρόπου μεταφοράς των δημοτών μας και να περιορίσουμε τη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων για την ενίσχυση των πράσινων πόλεων.

Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο μέτρων αντιμετώπισης διασποράς Covid-19

Το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς Covid-19 συνοπτικά έχει ως ακολούθως:

Επικαιροποιημένο-πρωτόκολλο-ενεργειών-Covid-Σεπτέμβριος-2022

Ακολουθεί για ενημέρωση σας το ΦΕΚ

prwtokollo-fek-athmia

Αγιασμός – έναρξη μαθημάτων

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεστεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.45-9:00, με την λήξη του αγιασμού θα εισέλθουν στις αίθουσες για μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο και τους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια θα αποχωρήσουν .

Την ημέρα αυτή τα παιδιά δεν χρειάζεται να φέρουν τσάντες μαζί τους.

Διευρυμένο ολοήμερο: ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων

Ενημέρωση για τη λειτουργία του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Από την τρέχουσα σχολική χρονιά όπως γνωρίζεται το σχολείο μας εντάχθηκε στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου που επεκτείνει τη λειτουργία του έως τις 5.30 μ.μ. Κατά το τελευταίο δίωρο του προγράμματος (από τις 3.50 έως τις 5.30)  προβλέπεται η λειτουργία των σχολικών μαθητικών ομίλων, με περιεχόμενο που καθορίζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που θα μας διατεθούν.

Οι μαθητές του ολοήμερου επιλέγουν ελεύθερα να συμμετάσχουν σε έναν ή περισσότερους ομίλους, δηλαδή να παρακολουθήσουν το διευρυμένο πρόγραμμα έως τις 5.30 μ.μ. όποιες ημέρες επιθυμούν.

Το καθημερινό πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου έχει την ακόλουθη δομή.

13.15-13.20         Μετάβαση μαθητών στην αίθουσα Ολοήμερου Προγράμματος

13.20-14.00         1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος – Σίτιση μαθητών

14.00-14.10         Διάλειμμα

14.10-14.55         2η ώρα – Μελέτη, Προετοιμασία

14.55.15.05         Διάλειμμα

15.05-15.50         3η ώρα – Μελέτη, Προετοιμασία / Επιλεγόμενο διδακτικό αντικείμενο (αθλητισμός, μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή κ.λπ)

15.50-15.55         Διάλειμμα

15.55-16.40         4η ώρα – Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι

16.40-16.45         Διάλειμμα

16.45-17.30         5η ώρα – Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι

Προκειμένου να προγραμματιστεί η λειτουργία του διευρυμένου ολοήμερου, απαιτείται η δήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των γονέων και η ύπαρξη τουλάχιστον 10 μαθητών.

Το πρόγραμμα του ολοημέρου μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου, χωρίς καμιά προϋπόθεση εργασίας των γονέων τους ή άλλης μορφής.

Για τον σκοπό αυτό, παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου μέχρι τις 5.30 μ.μ. να ενημερώσουν το σχολείο με όποιον τρόπο είναι πιο πρόσφορος, στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που αποστάλθηκε στο προσωπικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Οι μαθητές που έχουν ήδη εγγραφεί στο ολοήμερο πρόγραμμα από τον Ιούνιο και επιθυμούν να παραμείνουν και στο διευρυμένο ωράριο, απαιτείται να ενημερώσουν το σχολείο μέσω της φόρμας ή ηλεκτρονικά.
  • Οι μαθητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο και επιθυμούν να εγγραφούν τώρα, στο κανονικό ή στο διευρυμένο ωράριο, απαιτείται να ενημερώσουν το σχολείο μέσω της φόρμας ή ηλεκτρονικά
  • Για να συγκροτηθεί τμήμα στο διευρυμένο πρόγραμμα (3.50-5.30 μ.μ.) απαιτούνται 10 τουλάχιστον μαθητές. Εάν ο αριθμός των μαθητών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι μικρότερος, δεν θα συγκροτηθεί και δεν θα λειτουργήσει το πρόγραμμα πέραν τις 3.50 μ.μ.
  • Εφόσον υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών/τριων θα δοθεί στην συνέχεια στους ενδιαφερόμενου γονείς και κηδεμόνες, η απαραίτητη δήλωση
  • Παρακαλούμε για ενημέρωση του σχολείου έως την Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου στις 24.00, προκειμένου να ενημερώσουμε έγκαιρα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγκρότηση των τμημάτων.

Πληροφορίες: Μήτκας Κυριάκος

Τηλ Σχολείου: 2331023005

e-mail: 8dimver@sch.gr

ΕΞΕ-106012-2022-Οδηγίες-για-το-αναβαθμισμένο-πρόγραμμα-Ολοήμερου-Δημοτικού-Σχολείου-και-Νηπιαγωγείου