Επιμορφωτική ημερίδα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Την Τρίτη 18-6-2019, πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με τη συμμετοχή όλων των Εκπαιδευτικών του σχολείου, επιμορφωτική ημερίδα, με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στο σχολείο».

Η επιμορφωτική ημερίδα διοργανώθηκε από τον Γεώργιο Μακαρατζή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.)  Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και με τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ κ. Γεωργιάδου Σεβαστή, Κοινωνική Λειτουργό και  Μπασιούρη Φανή, Ψυχολόγο.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω βιωματικά εργαστήρια

  • «Ο κύκλος των αναγκών», για την διερεύνηση αναγκών, την ανάδειξη σημαντικών στοιχείων του ρόλου του δασκάλου στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • «Διαδρομές ζωής», με αναστοχασμό πάνω στην πορεία των προγόνων μας και τη σημασία της πορείας τους στο παρόν.
  • «Είμαι ?ο/η?.», για την σπουδαιότητα του εκπαιδευτικού ρόλου, με αναφορά στους στόχους και τους σκοπούς της ιδιότητας του εκπαιδευτικού, μέσα από τις προκλήσεις του σήμερα (όπως διαφορετικότητα, προσφυγικό, διαπολιτισμικότητα).
  • «Το πορτρέτο μου», εστιάζοντας και αναδεικνύοντας τα θετικά  χαρακτηριστικά των μελών της ομάδας  μέσα από τον εικαστικό λόγο,  με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών.

Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε συζήτηση.