Σύγχρονη Εκπαίδευση εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αναφορικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, διαθέτει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Στόχος είναι η διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία

Στόχος για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού είναι η διατήρηση της στενής επαφής με την εκπαιδευτική διαδικασία, από τα μαθήματα μέσω ζωντανών συνδέσεων με δασκάλους και συμμαθητές, μέχρι την εκπαιδευτική τηλεόραση και το αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό!

Παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες για τι ενέργειες γονέων και κηδεμόνων /μαθητών /τριων

OΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

  1. Λαμβάνεις από τον εκαπιδευτικό σου ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης. Το οποίο είναι μοναδικό για τον κάθε εκπαιδευτικό (καλό θα είναι να αποθηκεύσετε το σύνδεσμο καθώς είναι μοναδικός και δεν αλλάζει, οπότε το μόνο που χρειάζεται να μα΄θετε έιναι την ώρα της πρόσκλησης για συμμετοχή)
  2. Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι απευθείας:
  • Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
  • Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί? η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

Σε περίπτωση σύνδεσης μέσω εφαρμογής, ζητείται email το οποίο μπορεί να είναι εικονικό (π.χ.aa@aa.com ).

Επίσης Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο,

https://mathainoumestospiti.gov.gr/dimotiko-mathites/

 βίντεο που επιδεικνύει, πως πραγματοποιείται η εγκατάσταση και η σύνδεση στην πλατφόρμα της  Cisco Webex είτε να διαβάσετε στο αρχείο βήμα ?βήμα τις κινήσεις σας για σύνδεση σε tablet, smartphoneκαι Η/Υ, εδώ: Οδηγίες σύνδεσης μαθητών.

Χρήσιμα Links

Οδηγίες χρήσης της ψηφιακής πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για μαθητές και γονείς

Οδηγίες σύνδεσης στην τηλεφωνική πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης με αστική κλήση για μαθητές και γονείς

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την σχολική μονάδα ή τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.