Συμμετοχή σε πρόγραμμα Ε- TWinning- Βράβευση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Στο πλαίσιο του μαθήματος της γερμανικής γλώσσας οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Βουλιούβαση Ελένης, υλοποίησαν πρόγραμμα e-Twinning και πήραν μέρος στον 67ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που για φέτος είχε ως σύνθημά του «EUnited – Europa verbindet» (EUnited – Η Ευρώπη ενώνει).

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας, βραβεύεται σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Το έργο των μαθητών με τίτλο «Baba Yaga meets Froschkönig» (H Baba Yaga – μάγισσα  στα ρωσικά παραμύθια – συναντάει τον Πρίγκιπα Βάτραχο) απέσπασε και φέτος το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν με σχολεία από την Ουκρανία και τη Γερμανία και μαζί επιχείρησαν μια πολιτιστική προσέγγιση της Ευρώπης μέσα από τα παραμύθια, δίνοντας έμφαση στις ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ των χωρών. Παράλληλα κατάφεραν να συνδέσουν την παράδοση με την τεχνολογία καθώς χρησιμοποίησαν ήρωες κλασικών παραμυθιών για να γράψουν από κοινού μοντέρνα παραμύθια που διαδραματίζονται στη σημερινή εποχή.

Συγχαρητήρια στου μαθητές οι οποίοι για την διάκριση τους έλαβαν ένα συμβολικό δώρο

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στάδια του έργου, τις δραστηριότητες και τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν.

https://www.emaze.com/@AOZWFCZWO/baba-yaga-meets-froschknig