Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης- “11528 ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

Σας ενημερώνουμε αναφορικά με τη λειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», που απευθύνεται σε νέους και νέες, καθώς και εκπαιδευτικούς και αφορά θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ υλοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση», το οποίο αποτελεί συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος ?Ζούμε όπως κι εσύ?, που σχεδιάστηκε το 2011 και υλοποιήθηκε την περίοδο 2011-2013 από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε όποιο άτομο υφίσταται διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού σε όλες τις εκφάνσεις τις καθημερινής ζωής, τις οικογένειές τους και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Οι βασικές δράσεις του «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» είναι η ψυχολογική υποστήριξη, η παρέμβαση στην κρίση και η ασφαλής και έγκυρη παραπομπή. Ειδικότερα για την/τον εκπαιδευτικό η επικαιροποιημένη, επιστημονική και ασφαλής συμβουλευτική αναφορικά με αυτά τα θέματα, αλλά και η ψυχοκοινωνική στήριξη της ίδιας ή του ίδιου είναι μείζονος σημασίας. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές και απαντούν αποκλειστικά εξειδικευμένες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι, και υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσης με εξειδικευμένη/ο ψυχολόγο με γνώσεις της ελληνικής νοηματικής για κωφές/ούς ή/και βαρύκοες/ους.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός των επίσημων αργιών, ώρες 13:00-21:00. Οι κλήσεις που πραγματοποιούνται από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ έχουν χρέωση αστικής μονάδας. Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου.