Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών καθιερώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Είναι μία ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στη σπουδαιότητα της εκμάθησης γλωσσών και να προωθηθεί ο πολιτιστικός πλούτος της Ευρώπης.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών  τα τμήματα γερμανικών και γαλλικών της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σ? ένα παιχνίδι αναζήτησης των αξιών της Ευρώπης.

Θέλετε να μάθετε πώς παίξαμε το «κυνήγι του θησαυρού»;

  • Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων έκρυψαν σε διάφορα σημεία του σχολείου γρίφους γραμμένους σε χαρτάκια, στα γερμανικά και στα γαλλικά.
  • Οι μαθητές των δύο τμημάτων συμβουλευόμενοι τον ειδικό χάρτη που είχε το κάθε τμήμα, ξεχύθηκαν στο προαύλιο για να αναζητήσουν τους γρίφους. Τους συγκέντρωσαν σε κουτάκια και στη συνέχεια ανέβηκαν στις αίθουσές τους και έλυσαν τους γρίφους.
  • Η λύση των γρίφων οδήγησε στο σχηματισμό της λέξης «αλληλεγγύη» στα γαλλικά (solidarit?) και στα γερμανικά (solidarit?t).
  • Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν σε μία αίθουσα και δημιούργησαν από κοινού μία αφίσα στην οποία πρόσθεσαν και άλλες αξίες γραμμένες στις τέσσερις γλώσσες που γνωρίζουν.

Πατώντας εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την δραστηριότητα.

 

Ζήτω η πολυγλωσσία!