Άσκηση αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου

antis_1Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, την 3η διδακτική  ώρα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη άσκηση αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες του συγκροτήματος (8ο Νηπιαγωγείο και Ειδικό Σχολείο Βέροιας).

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων ενημέρωσαν το 1ο διδακτικό δίωρο του μαθητές τον ορθό τρόπο κάλυψης του σώματός τους κάτω από το θρανίο, το χαρακτηριστικό ήχο που θα σημάνει την έναρξη και τη λήξη της άσκησης, για το χώρο συγκέντρωσης, τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν κατά διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου. Στους μαθητές της Α΄ τάξης που φέτος ήρθαν για πρώτη φορά στο σχολείο μας, καθ΄όλη την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ειδική ενημέρωση, αξιοποιώντας σχετικό υλικό του ΟΑΣΠ, για τους ενδεδειγμένους τρόπους αντίδρασης και προστασίας.

Η ενημέρωση για τους μαθητές θα συνεχιστεί, με αξιοποίηση των ωρών του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, προκειμένου να εμπεδωθεί μια λειτουργική και ασφαλής συμπεριφορά στην αντιμετώπιση της διαδικασίας της άσκησης και εν γένει του φαινομένου, αν αυτό προκύψει.

Η άσκηση χρονομετρήθηκε προκειμένου να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά της και να γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές στο μέλλον.