4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

4h-hmera-sxolikou-athlitismou-afisaΤην Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες του  Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις- δραστηριότητες στα πλαίσια της   4ης Πανελλήνιας Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «ΑΘΛΟΥΜΑΙ ?ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Με απόφαση, του συλλόγου διδασκόντων λόγω έλλειψης χώρου και  υποδομών οι διοργάνωσαν μια ημέρα γεμάτη δραστηριότητες, όπου όλοι μπόρεσαν να συμμετάσχουν, να αγωνιστούν, να διασκεδάσουν, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ραχιάς Ημαθίας.

Αρχικά οι μαθητές /τριες  ανά τάξεις  ξεκίνησαν με  τις προτεινόμενες  δραστηριότητες  ( Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μπάλα πετοσφαίρισης) έπαιξαν, κρατώντας τη μπάλα ψηλά,, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες  προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας άρχιζε το μέτρημα από την αρχή.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν από την Εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών των τάξεων, αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παραδοσιακά παιχνίδια,, αθλήματα. (Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Χειροσφαίριση) ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών.