Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών καθιερώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Είναι μία ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στη σπουδαιότητα της εκμάθησης γλωσσών και να προωθηθεί ο πολιτιστικός πλούτος της Ευρώπης.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών  τα τμήματα γερμανικών και γαλλικών της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σ’ ένα παιχνίδι αναζήτησης των αξιών της Ευρώπης.

Θέλετε να μάθετε πώς παίξαμε το «κυνήγι του θησαυρού»;

  • Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων έκρυψαν σε διάφορα σημεία του σχολείου γρίφους γραμμένους σε χαρτάκια, στα γερμανικά και στα γαλλικά.
  • Οι μαθητές των δύο τμημάτων συμβουλευόμενοι τον ειδικό χάρτη που είχε το κάθε τμήμα, ξεχύθηκαν στο προαύλιο για να αναζητήσουν τους γρίφους. Τους συγκέντρωσαν σε κουτάκια και στη συνέχεια ανέβηκαν στις αίθουσές τους και έλυσαν τους γρίφους.
  • Η λύση των γρίφων οδήγησε στο σχηματισμό της λέξης «αλληλεγγύη» στα γαλλικά (solidarité) και στα γερμανικά (solidarität).
  • Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν σε μία αίθουσα και δημιούργησαν από κοινού μία αφίσα στην οποία πρόσθεσαν και άλλες αξίες γραμμένες στις τέσσερις γλώσσες που γνωρίζουν.

Πατώντας εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την δραστηριότητα.

 

Ζήτω η πολυγλωσσία!

Διέλευση Ολυμπιακής Φλόγας

Στις 29 Οκτωβρίου 2017 Θα διέλθει από την Πόλη της Βέροιας η Ολυμπιακή Φλόγα για τους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσκαλούνται οι μαθητές και μαθήτριες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διαδρομή της πορείας μέσα από την πόλη μας. Η ανταπόκριση όλων θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τιμητική επιλογή της Πόλης της Βέροιας για την διέλευση από την ΕΟΕ.

Συμμετοχή στον «1ο Αριστοτέλειο Δρόμο Αντοχής»

Η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ο δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας και ο Δήμος Βέροιας συνδιοργανώνουν στις 22 Οκτωβρίου τον «1ο Αριστοτέλειο Δρόμο Αντοχής» με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου των Αιγών και τερματισμό τη Σχολή Αριστοτέλη (32 χιλιόμετρα).

Παράλληλα θα διεξαχθεί και δρόμος 5 χιλιομέτρων  για μαθητές σχολείων με δωρεάν συμμετοχή δηλώσεις έως 19-10-2017.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Αριστοτέλειος Δρόμος

Επιδημική Έξαρση Ιλαράς – Εμβολιασμός

Με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει:

  • Τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).
  • Τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή –εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό– το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η. Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.

Μέτρα Πρόληψης για την ΙΛΑΡΑ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ι. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

Αγιασμός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί την

Δευτέρα 11/9/2017 και ώρα 09.00 πμ

Στη συνέχεια οι μαθητές θα εισέλθουν στις αίθουσες για μια σύντομη γνωριμία με τις δασκάλες ή το δάσκαλό τους, ενώ  την ίδια ώρα ο Διευθυντής του σχολείου θα ενημερώσει τους γονείς για το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι μαθητές θα παραμείνουν στις τάξεις τους για 15 λεπτά και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν. Την ημέρα αυτή δε θα γίνει διανομή βιβλίων, οπότε δε χρειάζεται οι μαθητές να φέρουν μαζί τις τσάντες τους .

Ολοκλήρωση διδακτικού έτους – Λειτουργία Σχολείου

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, από 22 Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου 2017. Μέχρι τότε θα σταματήσουν και οι δημοσιεύσεις σε αυτό το ιστολόγιο, εκτός αν κατά το διάστημα αυτό προκύψουν ειδήσεις που θα απαιτούν τη γνωστοποίησή τους.

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά το σχολείο κατά το διάστημα αυτό, μπορείτε να επικοινωνείτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο 8dimver@sch.gr

Καλό Καλοκαίρι

Ολοκλήρωση μαθημάτων Σχολικού έτους 2016-2017

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 15-6-2017 τα μαθήματα για το διδακτικό έτος 2016-17, με την επίδοση της βαθμολογίας Γ΄τριμήνου και των τίτλων προόδου των μαθητών.

Το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό για  τη διεκπεραίωση διάφορων υπηρεσιακών λειτουργιών τις ακόλουθες ημέρες στις εργάσιμες ώρες της σχολικής μονάδας:

  •  Παρασκευή 16 Ιουνίου
  • Δευτέρα 19
  • Τρίτη 20 Ιουνίου
  • Τετάρτη 21 Ιουνίου:

«Το Χαρτί του Μέλλοντος μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Το Χαρτί του Μέλλοντος μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία» που αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Το πρόγραμμα αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού από τα σχολεία συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας εφόσον το χρηματικό ποσόν που θα συγκεντρώνεται από το Πρόγραμμα της Ανακύκλωσης θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων που συμμετέχουν.

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγεία αποστέλλει οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης : ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΜΦ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡ ΚΑΙ ΚΑΥΣ

Αναβολή εκδήλωσης του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ την προγραμματισμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή για τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείο μας που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Μαίου 2017, ώρα 3:30π.μ. Στο πάρκο «Πολυθέαση», περιοχή Κουμαριά (9ο χλμ Βέροιας – Σελίου) λόγω καιρικών συνθηκών.

Η γιορτή αναβάλλεται για την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 10π.μ.