Επίδοση βαθμολογίας Α΄ τριμήνου

baumoi-231x300 Η βαθμολογία του Α’ τριμήνου για τις τάξεις Γ, Δ, Ε  και ΣΤ΄ θα δοθεί την Τετάρτη  19/12/2018 από τις 13:15, μετά την αποχώρηση των μαθητών Τις  ίδιες ώρες μπορούν να προσέρχονται και οι γονείς/κηδεμόνες των τάξεων Α’ & Β’, για τις οποίες δεν προβλέπεται βαθμολογική αξιολόγηση των μαθητών, προκειμένου να ενημερωθούν περιγραφικά για την επίδοση των παιδιών/κηδεμονευομένων τους.

Την ημέρα αυτή το ολοήμερο τμήμα του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά.

Ενημέρωση για εκλογές Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων

καλπηΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 1:15 το μεσημέρι, ταυτόχρονα με την παραλαβή των βαθμών των παιδιών μας, θα γίνουν οι εκλογές για νέο Δ.Σ. του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο ψηφοδέλτιο, να ενημερώσουν μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι τηλεφωνικά στο νούμερο 6972504414. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Το Δ.Σ. του 8ου Δημοτικού Σχολείου

7ος Φιλίππειος δρόμος

Προκήρυξη λαϊκού αγώνα δρόμου με την ονομασία 7ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας και το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας συνδιοργανώνουν τον λαϊκό αγώνα «7ο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΔΡΟΜΟ» 14.600μ  (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας – Φράγμα Αλιάκμονα –  Δημαρχείο Βέροιας)  και τους παράλληλους αγώνες 5000μ άνω των 15 ετών, 2000μ παιδιών Γυμνασίου, 1000μ παιδιών Δημοτικού Σχολείου. 

Το πρόγραμμα συνοπτικά

  • Δρόμος   14.600μ (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας – Φράγμα Αλιάκμονα – Δημαρχείο Βέροιας) την Κυριακή 9-12-2018
  •  παράλληλοι αγώνες 5000μ άνω των 15 ετών, 2000μ μαθητών Γυμνασίου, 1000μ μαθητών Δημοτικού  το Σάββατο το απόγευμα 08-12-2018.
  • Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και ο 3ος Πανελλήνιος αγώνας Νομικών στα αγωνίσματα των 5χλμ και 14.6χλμ

 

Ειδικότερα για τους μαθητές Δημοτικού η συμμετοχή είναι δωρεάν και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 8/12 ώρα 18:00 1000μ ηλικιών Δ’-‘Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού

Κυριακή 9/12 ώρα 10:30πμ 500μ μικρών ηλικιών Α’ – Β’ – Γ’ Δημοτικού

Δηλώσεις συμμετοχής:

  1. για τους μαθητές Δ’-‘Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού:

α) Με ηλεκτρονική υποβολή στη διεύθυνση www.sdverias.gr/registrations/filippeios-1km

β) Το Σάββατο 8/12 απο τις 16:00 εως και τις 17:00 στην Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Υπεύθυνη δήλωση ότι «επιτρέπω στον γιο/κόρη μου να συμμετάσχει στον αγώνα 1χλμ και ότι το παιδί έχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό» θα υπογραφεί από τον κηδεμόνα την ημέρα παραλαβής του αριθμού συμμετοχής του παιδιού του.

  1. Για τους μαθητες Α’ – Β’ – Γ’ Δημοτικού

Την Κυριακή το πρωί θα γίνονται εγγραφές στον χώρο του γηπέδου του Μπάσκετ της Ελιάς. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 απο την ελιά μπροστά απο το Μπάσκετ

Για περισσότερες πληροφορίες : Προκήρυξη 7ου Φιλίππειου Δρόμου 2018 3ος Πανελλήνιος Αγώνας δρόμου Νομικών (1)

Εορτασμός επετείου Πολυτεχνείου

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16-11-2018 στις 9.00 π.μ. υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού και των μαθητών της Ε΄ τάξης.  Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών τους. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.00-8.15 και θα αποχωρήσουν στις 09.30  π.μ. Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Παραλαβή μαθητών

Παραλαβή μαθητών: Παρακαλούνται οι συνοδοί που παραλαμβάνουν τους μαθητές το μεσημέρι, μετά τη λήξη των μαθημάτων, να προσέρχονται στην πόρτα της αυλής και να μην περιμένουν μακριά από το σχολείο, για να πάνε οι μαθητές μόνοι τους. Κατά την ώρα αποχώρησης των μαθητών απαγορεύεται να εισέρχονται γονείς/κηδεμόνες στο χώρο της αυλής. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η αποχώρηση των μαθητών και στη συνέχεια να εισέλθετε, αν υπάρχει λόγος επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς ή το διευθυντή του σχολείου. Η ταυτόχρονη παραμονή γονέων & μαθητών στο χώρο του προαυλίου δυσχεραίνει την ομαλή και ασφαλή αποχώρηση των μαθητών.

Παρακαλούμε επίσης οι γονείς που προσέρχονται με τα αυτοκίνητα τους να είναι Ιδιαίτερα Προσεχτικοί,  για την αποφυγή ατυχήματος καθώς ταυτόχρονα αποχωρούν μαζικά οι μαθητές, επίσης να φροντίζουν μα μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία κλείνοντας τον δρόμο.

Αντικείμενα που φέρνουν οι μαθητές στο σχολείο:

Αντικείμενα που φέρνουν οι μαθητές στο σχολείο: Οι μαθητές απαγορεύεται να φέρουν στο σχολείο κινητά τηλέφωνα ή άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Επίσης δεν ενδείκνυται να φέρνουν από το σπίτι παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να είναι επικίνδυνο ή κινδυνεύει να χαθεί, ιδιαίτερα όταν το είδος των αντικειμένων που φέρουν δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν μοναδικά με τους κατόχους τους (π.χ. πανομοιότυπες μεταλλικές κάρτες).

 

Μη λειτουργία του σχολείου την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει, καθώς οι εκπαιδευτικοί του σχολέιου θα κάνουν χρήση της άδειας απουσίας για την συμμετοχή σε εκλογές για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου:

H εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ηςΟκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26-10-2018 στις 8.30 π.μ.  Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών τους. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.00-8.15 και θα αποχωρήσουν με τη λήξη της εορτής (περίπου 09:30π.μ.)

Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Εξετάσεις για τη συµµετοχή στα προγράµµατα του Κέντρου για Χαρισµατικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

Εξετάσεις για τη συµµετοχή στα προγράµµατα του Κέντρου για Χαρισµατικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece στη Θεσσαλονίκη, στις 03.11.2018
Για µαθητές από Β΄ ∆ηµοτικού έως Γ΄ Γυµνασίου

Θέλετε να ανακαλύψετε τις δυνατότητες του παιδιού σας; Ίσως διάβαζε ή έκανε πολλαπλασιασµούς προτού διδαχτεί τον τρόπο ή επεδείκνυε ξεχωριστές ακαδηµαϊκές δεξιότητες που το κάνουν να διαφέρει από τα άλλα παιδιά στην τάξη του; ∆ιαπιστώστε αυτές τις δυνατότητές του παιδιού σας µέσα από τις ειδικά σχεδιασµένες εξετάσεις µας και γνωρίστε τον κόσµο του CTY Greece. To CTY Greece προσφέρει σε µαθητές που έχουν περιέργεια, αγάπη και δίψα για τη µάθηση τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν µε τους πιο
συναρπαστικούς τρόπους τις δυνατότητές τους.
Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 µε την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισµού της Κύπρου. Σύµβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήµης\ Πανεπιστήµιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, µοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράµµατα ειδικά σχεδιασµένα για παιδιά µε εξαιρετικές ακαδηµαϊκές ικανότητες και µεγάλη αγάπη για τη µάθηση µέσα από καινοτόµες και πρωτοποριακές µεθόδους διδασκαλίας.
Κάθε χρόνο εξασφαλίζει από τους υποστηρικτές του σηµαντικό αριθµό υποτροφιών – συγκεκριµένα το 2018 χορηγήθηκαν 206 υποτροφίες σε µαθητές των Θερινών Προγραµµάτων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αντιστοιχεί στο 52% των συµµετεχόντων. Οι µαθητές αποκτούν πρόσβαση σε ποικίλα προγράµµατα του CTY Greece (προγράµµατα Σαββατοκύριακου,Online και Θερινά) µετά από την επιτυχία τους στα τεστ ακαδηµαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστηµίου Johns Hopkins για να ανιχνεύουν την αντιληπτική ικανότητα ή την χωρική αντίληψη µαθητών µε µε υψηλές ακαδηµαϊκές δυνατότητες. Τα συγκεκριµένα τεστ δεν απαιτούν προετοιµασία. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά µε τα τεστ και υποδείγµατα αυτών υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://www.ctygreece.gr/el/exams
Το CTY Greece πραγµατοποίησε τα τελευταία πέντε χρόνια εξετάσεις σε περισσότερες από 17 πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Οι εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν στις 3 Νοεµβρίου 2018.

Για οποιεσδήποτε απορίες ή διευκρινίσεις σας παρακαλούµε να επικοινωνείτε µε το γραφείο του CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625, 2310398253, e-mail: cty@anatolia.edu.gr