Προστασία από τις εποχικές ιώσεις

Με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα,  καθώς πρόκειται για μία περίοδο που γρίπη, κορονοϊός και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός «σαρώνουν», η ανησυχία είναι έντονη.

Για τον σκοπό αυτό εφιστούμε την προσοχή στα ακόλουθα:

Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει:

Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:

Βήχα

Πονόλαιμο

Μυαλγίες

Συνάχι

Πονοκέφαλο

Ρίγος

Αίσθημα κόπωσης

Διάρροια και εμέτους

Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Παρακαλούμε, ελέγχετε καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω πριν τα στείλετε στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα παρακαλούμε να τα κρατήσετε στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

“O Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας σας προσκαλεί

την Κυριακή 18/12/2022 στις 17.30

στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί εντός του σχολικού κτηρίου.

-Αφήγηση παραμυθιού από την κα Δήμητρα Μητρέντση

-Face Painting

-Χειροτεχνίες

-Τραγούδι και χορός

Ελάτε να διασκεδάσουμε ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Πρόσφερε κι εσύ ένα κουτάκι εβαπορέ γάλα στο δέντρο αγάπης και προσφοράς που θα φτιάξουμε μαζί, βοηθώντας ανθρώπους που το έχουν ανάγκη!

Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει Αγάπη!

Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να φέρετε κάτι για τον μπουφέ μας (πχ αλμυρά, γλυκά, αναψυκτικά, χυμούς κ.α.) και την καλύτερή σας διάθεση!

Με εκτίμηση, Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Επίδοση ελέγχου προόδου της βαθμολογίας Α΄ τριμήνου

Η επίδοση του ελέγχου προόδου της βαθμολογίας Α΄ τριμήνου, για τις τάξεις Γ, Δ, Ε και ΣΤ θα γίνει τη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 από τις 13.15 -14:00.

Την ίδια ημέρα μπορούν να προσέλθουν, εφόσον επιθυμούν, και οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών των τάξεων Α΄ & Β΄, για τις οποίες δεν προβλέπεται βαθμολογική αξιολόγηση των μαθητών, προκειμένου να ενημερωθούν περιγραφικά για την επίδοση των παιδιών τους.

Προκειμένου να διεκπεραιωθεί η διαδικασία με ασφάλεια και αποτελεσματικά, παρακαλούμε για τα ακόλουθα:

  • Οι γονείς που παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, παρακαλούνται να βρίσκονται στο σχολείο έγκαιρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί  παράδοση – παραλαβή των παιδιών, έτσι ώστε στην συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν απερίσπαστα να ασχοληθούν με την ενημέρωση των γονέων.
  • Τα παιδιά που αποχωρούν μόνα τους, θα αποχωρήσουν όπως κάθε μεσημέρι. Τυχόν παραμονή τους στο προαύλιο περιμένοντας τους γονείς τους, θα θεωρηθεί πως γίνεται με την ευθύνη των οικογενειών, καθώς μετά τις 13.15 δεν θα υπάρχει κανείς εκπαιδευτικός να τα επιτηρεί.
  • Οι γονείς θα εισέλθουν στον χώρο του σχολείου, αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση-παραλαβή των παιδιών και έχουν μεταβεί οι εκπαιδευτικοί στις αίθουσες προς ενημέρωση.

Παρακαλούμε επίσης για την προστασία όλων, την τήρηση των προληπτικών μέτρων για covid-19 (π.χ  χρήση μάσκας, αποφυγή συντονισμού κατά την αναμονή).

Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ  & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 8ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Προσκαλούνται οι γονείς των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, να προσέλθουν την

Δευτέρα 21/11/2022 στις 5:00μμ

στον αύλειο χώρο του 8ου δημοτικού σχολείου,  ώστε να πραγματοποιηθεί εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση και να διενεργηθούν εκλογές για την σύσταση νέου Δ.Σ. του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Η Προσέλευση των γονέων στην συνέλευση της 17-11-2022 ήταν πολύ μικρή και δεν σχηματίστηκε η νόμιμη απαρτία.

Να φροντίσουμε όλοι να είμαστε εκεί γιατί αφορά το καλό των παιδιών μας.

Με εκτίμηση

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σχολικού έτους 2022-23

Η σχολική εκδήλωση για το Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά (08:00-08:15).

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο τμήματος/ομάδας τμημάτων και θα διαρκέσουν έως τις 09:40  π.μ.  Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει με την λήξη (09:40 π.μ ). με την ίδια διάταξη που γίνεται καθημερινά.

Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Λειτουργία Σχολείου  στις 27-10-2022 – Σχολική γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Η σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά κατά το διάστημα 8.00-8.15.. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο τμήματος το 1o διδακτικό δίωρο.  Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 09:40 π.μ (πρώτο διάλειμμα)  με την ίδια διάταξη που γίνεται καθημερινά.

Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δράσεις του Δήμου Βέροιας για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ο Δήμος Βέροιας στο πλαίσιο δράσεων για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»,  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, θα πραγματοποίησει Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Βέροιας και βόλτα με πατίνια και ποδήλατα στην Ανοίξεως.

Δελτίο Τύπου

Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Βέροιας και βόλτα με πατίνια και ποδήλατα στην Ανοίξεως

Οι δράσεις του Δήμου Βέροιας για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Η ενθάρρυνση των δημοτών προκειμένου να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι διαδρομές μέσα στις γειτονιές και την ομορφιά της πόλης και η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας αποτελούν τον στόχο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2022) στην οποία συμμετέχει, με σειρά εκδηλώσεων, ο Δήμος Βέροιας.

Στο επίκεντρο των δράσεων βρίσκεται το ενδιαφέρον για το περιβάλλον με τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο. Έτσι στο πανευρωπαϊκό φετινό σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» ο Δήμος Βέροιας απαντά με πρόσκληση για Ποδηλατοδρομία, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα για παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού και άνω και για ενήλικες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 10:30 π.μ. Σημείο εκκίνησης, Πάρκο Αγ. Αναργύρων (ώρα προσέλευσης 09:30-10:00 π.μ. για δηλώσεις συμμετοχών και υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από γονέα συνοδό).

Διαδρομή: Αφετηρία από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων – Ανοίξεως – Βενιζέλου – Μαλακούση – Κεντρικής – Μητροπόλεως – Ελιάς – Ανοίξεως – Πάρκο Αγ. Αναργύρων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

Θα κληρωθούν δώρα και θα μοιραστούν μπλουζάκια στους συμμετέχοντες!

Οι εκδηλώσεις την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» ξεκινούν από τις 9:00 π.μ., όπου για τρεις ώρες, έως τις 12:00 μ.μ., η οδός Ανοίξεως, μπροστά από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων, θα φιλοξενήσει νέους και παιδιά με ποδήλατα και πατίνια, ζωγραφική, μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Μικροί και μεγάλοι βολτάρουν με ποδήλατα και πατίνια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην οδό Ανοίξεως!

Από τις 09:00 π.μ έως τις 12:00 μ.μ. στο Πάρκο Αγ. Αναργύρων θα γίνουν δράσεις με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας Βέροιας, προσομοιωτές ζώνης, μέθης, ύπνου.

Εκδηλώσεις μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας (δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παραδοσιακοί χοροί) και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (συναυλία).

Στο ίδιο σημείο (Πάρκο. Αγ. Αναργύρων) ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» θα προβάλλει τη νέα του δράση «Ένα ευρώ απ’ τον καθένα», στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ελάτε να επισκευάσουμε το ποδήλατό σας! Μία από τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βέροιας είναι η δωρεάν επισκευή ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης την Κυριακή 19.09.22 στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων. Ειδικοί σταθμοί επισκευής θα βρίσκονται για να παρέχουν δωρεάν service σχετικά με ρυθμίσεις ταχυτήτων και φρένων, λίπανση αλυσίδας και έλεγχο πίεσης ελαστικών.

  • Fix my Bike”: ΔΩΡΕΑΝ service ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης. (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00-12:00, Πάρκο Αγίων Αναργύρων).

Ο δήμος μας τονίζει τη σημασία να στραφούμε σε ήπιες, πολιτισμένες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή του τρόπου μεταφοράς των δημοτών μας και να περιορίσουμε τη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων για την ενίσχυση των πράσινων πόλεων.

Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο μέτρων αντιμετώπισης διασποράς Covid-19

Το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς Covid-19 συνοπτικά έχει ως ακολούθως:

Επικαιροποιημένο-πρωτόκολλο-ενεργειών-Covid-Σεπτέμβριος-2022

Ακολουθεί για ενημέρωση σας το ΦΕΚ

prwtokollo-fek-athmia

Αγιασμός – έναρξη μαθημάτων

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεστεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.45-9:00, με την λήξη του αγιασμού θα εισέλθουν στις αίθουσες για μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο και τους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια θα αποχωρήσουν .

Την ημέρα αυτή τα παιδιά δεν χρειάζεται να φέρουν τσάντες μαζί τους.