Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2022-23

Περίοδος εγγραφών

Η εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται κατά την τρέχουσα περίοδο (από 3-13 Μαΐου 2022), ενώ ο μαθητής μπορεί να διακόψει τη φοίτηση οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους γονείς του ή λόγω μη προσέλευσης (συμπλήρωση 15 συνεχόμενων απουσιών).

Αιτήματα εγγραφής μαθητών στο Ολοήμερο που θα υποβληθούν κατά την αρχή της ερχόμενης σχολικής χρονιάς (από Σεπτέμβρη και μετά) θα γίνουν δεκτά μόνο εάν υπάρξει έγκριση από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και μόνο για λόγους που κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαροί.

Επισήμανση: Η εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι ετήσια. Συνεπώς απαιτείται υποβολή νέας αίτησης για τους μαθητές που ήδη φοιτούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Προϋποθέσεις εγγραφής:

Για το σχολικό έτος 2022-23 θα γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Υποβολή αιτήσεων

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσει το παιδί τους το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμπληρώνουν και υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Στους μαθητές που ήδη φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα δοθούν αιτήσεις για συμπλήρωση. Οι υπόλοιποι μπορούν να ζητήσουν αιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων. Οι γονείς που υπέβαλλαν αιτήσεις εγγραφής κατά τη φάση εγγραφών μαθητών για την Α΄ τάξη και συμπεριέλαβαν εκεί και τέκνα τους μεγαλύτερων τάξεων, δεν χρειάζεται να υποβάλουν ξανά αίτηση.

Ωράριο λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος:

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη λήξη των μαθημάτων (13.15) έως τις 16.00 (εφόσον το σχολείο έχει στελεχωθεί πλήρως και υπάρχουν οι διαθέσιμες ώρες), με δυνατή ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης και στις 15.00.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα λειτουργίας τμήματος Πρωινής Ζώνης (7.00 – 8.00 π.μ.), εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 10 εγγεγραμμένοι μαθητές.

Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο λειτουργίας Covid-19

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, από την 1η Μαΐου 2022 επικαιροποιείται το πρωτόκολλο Covid-19, σε ό,τι αφορά τους μαθητές των σχολείων, ως ακολούθως:

  • Καταργείται ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.
  • Οι μαθητές δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα.
  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Επισημαίνουμε πως υπό τις συνθήκες που διαμορφώνει η κατάργηση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) των μαθητών αναδεικνύεται ως απόλυτα σημαντικός παράγοντας η επαγρύπνηση και η υπευθυνότητα των γονέων/κηδεμόνων στον εντοπισμό πιθανών συμπτωμάτων, τη διενέργεια ελέγχου και την παραμονή των παιδιών στο σπίτι. Υπενθυμίζουμε πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να προσέρχονται στο σχολείο τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό ή/και οποιοδήποτε από τα συμπτώματα που μπορούν να συσχετιστούν με Covid-19. Τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων τους.

Επικαιροποιημένο-πρωτόκολλο-λειτουργίας-Covid-19

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς

Η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου, επειδή συμπίπτει με Κυριακή, μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επομένως, οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης αρχίζουν τα μαθήματα την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Αλλαγή στη συχνότητα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου των μαθητών

Από την τρέχουσα εβδομάδα (4 Απριλίου και μετά) οι μαθητές θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν (1) αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Diagnostikos-elegxos-April-2022

Χελιδονίσματα

Την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022,  επίσημη πρώτη μέρα της Άνοιξης,  οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, ανήγγειλαν το ερχομό της άνοιξης,συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, Ψάλτη Σοφίας, Μακαριάδου Μαρίας και Τσιλιγκερίδου Παρθένας.

Σύμφωνα με το  πανάρχαιο έθιμο, που διατηρείται ζωντανό μέχρι σήμερα, οι μαθητές κρατώντας το ομοίωμα της χελιδόνας και φορώντας λουλουδένια στεφάνια, τριγύρισαν την περιοχή του προμηθέα, αναγγέλλοντας στους κατοίκους της περιοχής, τον ερχομό της Άνοιξης. Ξεκίνησαν τραγουδώντας την «Χελιδόνα» από το χώρο του συγκροτήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Στην συνέχεια  επισκέφτηκαν, το 8ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο Βέροιας.  Τέλος πήγαν στην ευρύτερη περιοχή του Προμηθέα. Παντού τους υποδέχθηκαν  με χαρά και τους πρόσφεραν συμβολικά κεράσματα..

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης σχολικού έτους 2022-23

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄΄΄ τάξης 2022-23 που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως 31-12-2016, και ανήκουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου »

Οι εγγραφές των μαθητών Α΄ τάξης θα πραγματοποιηθούν  από 1 Μαρτίου μέχρι 20 Μαρτίου 2022 τα δε απαιτούμενα  δικαιολογητικά είναι:

1, Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (θα δοθεί από το σχολείο) (μπορείτε να την κατεβάσετε και ηλεκτρονικά από την σελίδα του Σχολείου)

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ (word) Λήψη

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ (pdf) Λήψη

2. Πιστοποιητικό γέννησης (Δεν απαιτείται η προσκόμιση)

  • Τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών-τριών θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από τη σχολική μονάδα και δεν θα προσκομισθούν από τους γονείς
  • Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται προσκομίζοντας τα έγγραφα επίσημα μεταφρασμένα χωρίς δέσμευση ημερομηνίας έκδοσης σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης πιστοποιητικού ή εγγραφή μπορεί να γίνει με ληξιαρχική πράξη γέννησης

3. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (Υ1/Γ.Π.161682/22-12-2008 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής του Υπ. Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης), σύμφωνα με την οποία, «είναι υποχρεωτικά όλα εκείνα τα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και για αυτό δίνονται δωρεάν στα πλαίσια προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αντένδειξης, θα μπορούν οι γονείς να αρνηθούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους». Οι γονείς που για οποιουσδήποτε άλλους λόγους (προσωπικά δεδομένα και πιθανές παρενέργειες) δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από : α) Περιφερειακά Γενικά Νοσοκομεία, ή β) Δ/νσεις Υγιεινής της οικείας Νομαρχίας, ή γ) Ιατροκοινωνικά Κέντρα, ή δ) Ασφαλιστικούς φορείς, ή ε )ιδιώτες ιατρούς, σύμφωνα με τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν.3418/28-11-2005(τ.Α- ΦΕΚ 287).

«Λίστα υποχρεωτικών εμβολίων για εγγραφή σε σχολείο»

Κατάσταση υποχρεωτικών εμβολίων (σύμφωνα με την υπ. αρ. 3372/3492/16-6-2010/Δ/νση Υγείας & Πρόνοιας), με τα οποία θα πρέπει το παιδί  μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου χρόνου της ζωής του να είναι εμβολιασμένο, για την εγγραφή του στο σχολείο

Σημείωση:

A/AΕΙΔΟΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝΑΡΙΘΜΟΣ ΔΟΣΕΩΝ
1ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β3 ΔΟΣΕΙΣ
2ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑΣ- ΤΕΤΑΝΟΥ- ΚΟΚΚΥΤΗ5 ΔΟΣΕΙΣ
3ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑΣ4 ΔΟΣΕΙΣ
4ΑΙΜΟΦΙΛΟΥ ΤΥΠΟΥ Β   *4 ΔΟΣΕΙΣ
5ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΟΥ  **3 ΔΟΣΕΙΣ
6ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ  ***4 ΔΟΣΕΙΣ
7ΙΛΑΡΑΣ – ΕΡΥΘΡΑΣ-  ΠΑΡΩΤΙΤΙΔΑΣ2 ΔΟΣΕΙΣ
8ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ2 ΔΟΣΕΙΣ
9ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Α2 ΔΟΣΕΙΣ

*    Το εμβόλιο του αιμόφιλου τύπου Β γίνεται ως την ηλικία ων 5 ετών

**   Το εμβόλιο του μινιγγιτιδόκοκκου εάν γίνει μετά το 1ο έτος γίνεται σε μία δόση

*** Το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου γίνεται ως την ηλικία ων 5 ετών

4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (θα σας δοθεί υπόδειγμα από τη σχολική μονάδα – κατάθεση ως τέλος Σεπτεμβρίου)   (ανάκτηση εδώ)

Ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κτλ.) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για λόγους προσβασιμότητας, ή όταν δεν υπάρχουν ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων σε νησιωτικές ή ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές όπου η πλησιέστερη Μονάδα Υγείας είναι σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής της οικογένειας του μαθητή, το Α.Δ.Υ.Μ. δύνανται να καταρτίζουν και να συμπληρώνουν άλλοι ιατροί.

5, Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας.  (Απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μισθωτήριο Συμβόλαιο κλπ.)

Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα για τον προσδιορισμό της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή γίνεται αποδεκτή μόνον σε περιπτώσεις αδυναμίας προσκόμισης κάποιου αποδεικτικού στοιχείου (όπως για παράδειγμα, σε περίπτωση πρόσφατης μετοίκησης), όπου δηλώνεται και η υποχρέωση προσκόμισης του απαιτούμενου αποδεικτικού.

6. Βεβαίωση Παρακολούθησης σε νηπιαγωγείο

  1. Των μαθητών που φοίτησαν στο 8ο Νηπιαγωγείο Βέροιας θα μας δοθούν υπηρεσιακά από τη Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου
  2. «Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή».
  3. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της «Βεβαίωσης Παρακολούθησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό. (για τα νήπια του 8ου Νηπιαγωγείου Βέροιας θα μας δοθούν για την εξυπηρέτηση σας από το Νηπιαγωγείο υπηρεσιακώς)

7. Εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα πρωινής ζώνης

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα  και αίτηση θα δείτε εδώ:

ΑΙΤΗΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ-2022- 23 Λήψη

Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών,  για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/).  παρακαλείστε για την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

Εναλλακτικά Φέτος, οι γονείς, αν το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται παραπάνω, μαζί με την συμπληρωμένη  αίτηση έγγραφης,  την οποία μπορείτε να κατεβάσετε. Στο e-mail σχολείου 8dimver@sch.gr  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο του Διευθυντή τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο 2331023005

Επανέναρξη μαθημάτων- οδηγίες

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

ΠΡΟΣΟΧΗ: Self-test πια κάνουν όλα τα παιδιά (ανεμβολίαστα, εμβολιασμένα και όσα έχουν ήδη νοσήσει).

Ειδικά την πρώτη εβδομάδα (10-14 Ιανουαρίου) θα γίνουν 3 self-test.

Την Κυριακή 9/1/2022 θα γίνει το πρώτο self-test και θα δηλωθεί στο EDUPASS. Με τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου θα γίνουν δεκτά τα παιδιά τη Δευτέρα 10/1/2022.

Στη συνέχεια θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα ελέγχων και η δήλωση στο EDUPASS, όπως ίσχυε από την αρχή της χρονιάς (δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε  Τρίτη και Παρασκευή).

Σας παρακαλούμε, λόγω έξαρσης της πανδημίας, για τα ακόλουθα:

Να είστε ιδιαίτερα σχολαστικοί κατά τη διενέργεια των self-test σύμφωνα με τις οδηγίες.

Να δηλώνετε τα αποτελέσματα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου οπωσδήποτε στο EDUPASS. Οι ελλιπείς δηλώσεις αποτελεσμάτων δημιουργούν πρόσθετη αναστάτωση τα πρωινά των ημερών ελέγχου και παρακωλύουν τη διεξαγωγή του μαθήματος κατά την 1η ώρα σε όλο το σχολείο, καθώς γίνεται ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων.

Να ελέγχετε καθημερινά τα παιδιά για συμπτώματα. Αν διαπιστώσετε έστω και την αρχή συμπτωμάτων, σας παρακαλούμε να αναζητήσετε οδηγίες ιατρού αποφεύγοντας να στείλετε το παιδί στο σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.minedu.gov.gr/news/51109-05-01-22-erotiseis-apantiseis-gia-ti-leitourgia-ton-sxoleion

https://www.minedu.gov.gr/news/51104-05-01-22-diathesi-self-test-gia-mathites-kai-emvoliasmenous-ekpaideftikoys-apo-ta-farmakeia

Επικαιροποίηση πρωτοκόλλου ενεργειών αντιμετώπισης covid

Με βάση την νέα  ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επικαιροποιείται το πρωτόκολλο ενεργειών αντιμετώπισης covid, όπως αποδελτιώνεται στο παρακάτω αρχείο. Ζητήματα που αφορούν τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, τις επιβαλλόμενες ενέργειες σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο, και τον ορισμό των στενών επαφών κρούσματος παραμένουν ως είχαν στο αρχικό πρωτόκολλο ενεργειών του σχολείου για τη διαχείριση περιστατικών covid.

Επικαιροποιημένο-πρωτόκολλο-ενεργειών-Covid-Ιανουάριος-2022_ν2