Αγιασμός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί την

Δευτέρα 11/9/2017 και ώρα 09.00 πμ

Στη συνέχεια οι μαθητές θα εισέλθουν στις αίθουσες για μια σύντομη γνωριμία με τις δασκάλες ή το δάσκαλό τους, ενώ  την ίδια ώρα ο Διευθυντής του σχολείου θα ενημερώσει τους γονείς για το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι μαθητές θα παραμείνουν στις τάξεις τους για 15 λεπτά και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν. Την ημέρα αυτή δε θα γίνει διανομή βιβλίων, οπότε δε χρειάζεται οι μαθητές να φέρουν μαζί τις τσάντες τους .

Ολοκλήρωση διδακτικού έτους – Λειτουργία Σχολείου

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, από 22 Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου 2017. Μέχρι τότε θα σταματήσουν και οι δημοσιεύσεις σε αυτό το ιστολόγιο, εκτός αν κατά το διάστημα αυτό προκύψουν ειδήσεις που θα απαιτούν τη γνωστοποίησή τους.

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά το σχολείο κατά το διάστημα αυτό, μπορείτε να επικοινωνείτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο 8dimver@sch.gr

Καλό Καλοκαίρι

Ολοκλήρωση μαθημάτων Σχολικού έτους 2016-2017

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 15-6-2017 τα μαθήματα για το διδακτικό έτος 2016-17, με την επίδοση της βαθμολογίας Γ΄τριμήνου και των τίτλων προόδου των μαθητών.

Το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό για  τη διεκπεραίωση διάφορων υπηρεσιακών λειτουργιών τις ακόλουθες ημέρες στις εργάσιμες ώρες της σχολικής μονάδας:

 •  Παρασκευή 16 Ιουνίου
 • Δευτέρα 19
 • Τρίτη 20 Ιουνίου
 • Τετάρτη 21 Ιουνίου:

«Το Χαρτί του Μέλλοντος μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Το Χαρτί του Μέλλοντος μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία» που αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Το πρόγραμμα αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού από τα σχολεία συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας εφόσον το χρηματικό ποσόν που θα συγκεντρώνεται από το Πρόγραμμα της Ανακύκλωσης θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων που συμμετέχουν.

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγεία αποστέλλει οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης : ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΜΦ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡ ΚΑΙ ΚΑΥΣ

Αναβολή εκδήλωσης του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ την προγραμματισμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή για τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείο μας που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Μαίου 2017, ώρα 3:30π.μ. Στο πάρκο «Πολυθέαση», περιοχή Κουμαριά (9ο χλμ Βέροιας – Σελίου) λόγω καιρικών συνθηκών.

Η γιορτή αναβάλλεται για την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 10π.μ.

Εκδήλωση του Συλλόγου Γονεών για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ    

8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ                                       Βέροια, 23/05/2017

Προς τους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄  τάξης

Αγαπητοί γονείς,

το  Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας προγραμματίζει αποχαιρετιστήρια γιορτή για τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείο μας. Η αποχαιρετιστήρια γιορτή έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Μαίου 2017, ώρα 3:30π.μ. Στο πάρκο «Πολυθέαση», περιοχή Κουμαριά (9ο χλμ Βέροιας – Σελίου) και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • 3:30 μ.μ. άφιξη στο χώρο
 • 3:45 μ.μ. Ξενάγηση στο χώρο και προετοιμασία για τη διέλευση στο στίβο περιπέτειας υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών του χώρου.
 • 5:00 μ.μ. Τοξοβολία υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών του χώρου.
 • 5:30 μ.μ. τα παιδιά οδηγούνται στο χώρο εστίασης του πολυχώρου για φαγητό.
 • 6:00 π.μ Ελεύθερο παιχνίδι
 • 7:30 μ.μ. τέλος της γιορτής και άφιξη των γονέων ώστε να παραλάβουν τα παιδιά τους.
 • Όσα παιδιά δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στις δράσεις θα βρίσκονται στο χώρο της παιδικής χαράς και γενικότερα στον αύλιο χώρο, υπό την επίβλεψη των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου .

Παρακαλούμε τους γονείς να λάβουν υπόψη τους τα εξής:

 • πρέπει να αφήσουν τα παιδιά στο χώρο στις 3:30μ.μ και να τα παραλάβουν στις 7:30μ.μ.
 • τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο, αθλητικά ρούχα, αθλητικά παπούτσια, δεύτερη μπλούζα , μπουφάν και αντιηλιακή κρέμα.
 • Καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά θα βρίσκονται υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών του πολύχώρου και των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση και πληροφορία τα τηλέφωνα του πάρκου  <<ΠΟΛΥΘΕΑΣΗ>> είναι : 2331020868 , 6974700132 Γιώργος

Τηλέφωνο του Συλλόγου Γονέων 6946721623 Τάσος Φυλακτός

το  Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του

8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

4ο Πρωτάθλημα Σκάκι που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ι.Μ.Β.Ν.Κ.

 

Αφίσα Σκάκι 2017ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

Προς

τη Διεύθυνση

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ημαθίας

Αξιότιμοι,

το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στα πλαίσια των φετινών ΚΓ’ Παυλείων, διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Βεροίας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, πρωτάθλημα Σκάκι. Το πρωτάθλημα θα διαξαχθεί κατά τα Σαββατοκύριακα 20-21 και 27-28 Μαΐου, στις τρείς πόλεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να ενημερώσετε ως την Παρασκευή 19 Μαρτίου, τις διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας, για την προσπάθειά μας αυτή, προωθώντας παράλληλα και το ενημερωτικό υλικό -το οποίο επίσης σας αποστέλλουμε στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου- προτρέποντας τους εκλεκτούς διευθυντές και διδασκάλους να ενημερώσουν σχετικά τους μαθητές και τις μαθήτριες των πόλεων και των χωριών μας.

Έχοντας τη βεβαιότητα για τη θετική σας ανταπόκριση –δεδομένης της μέχρι σήμερα άριστης συνεργασίας μας- σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε σε σας προσωπικά και τους συνεργάτες σας κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο σας της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Μετά τιμής

ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος

της Ιεράς Μητροπόλεως

Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος

 

 Λίγα Λόγια:

Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις (προκριματική και τελική). Οι προκριματικοί αγώνες θα γίνουν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

 • Για τα παιδιά της Αλεξάνδρειας:

το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 5 μ.μ.,

στο Επισκοπείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγία),

 • Για τα παιδιά της Βέροιας:

την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 11 π.μ.,

στο κατασκηνωτικό κέντρο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά,

 • Για τα παιδιά της Νάουσας:

το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 6 μ.μ.,

στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου.

Οι τελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στις 11 π.μ., στο κατασκηνωτικό κέντρο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στη Βέροια.

πληροφορίες: Τεύχος 4ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Σκάκι

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Σχολεία Δ/βάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, 2017-2018

Ενόψει έναρξης εγγραφών σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2017-2018, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών περιοχής σας για τη δυνατότητα και τη διαδικασία εγγραφής αποφοίτων μαθητών/τριών δημοτικών σχολείων και μαθητών/τριών γυμνασίων στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια αρμοδιότητας Υπηρεσίας μας.

Περισσότερα στην εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2017-2018

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών Καλλιτεχνικών Γυμνασίων

Σχετ.1 Η με αρ.πρωτ.67798/Δ2/21-04-2016 Υ. Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων» (Β΄1342)
Σχετ.2 Η με αρ.πρωτ 90204/Δ2/2-6-2016 Υ.Α.»Τροποποίηση και συμπλήρωση της με αριθμ πρωτ.. 67798/Δ2/21-04-2016 Υ. Α όπως συμπληρώθηκε και ισχύει.»(Β΄1744)
Σχετ.3 Η με αρ.πρωτ 65516/Δ2 /20-04-2017 ΥΑ «Τροποποίηση και συμπλήρωση της με αρ. πρωτ. 67798/Δ2/21-04-2016 Υ.Α.(Β΄1342) με θέμα «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων όπως συμπληρώθηκε και ισχύει»(Β΄1490)

Α. Αιτήσεις συμμετοχής- Διαδικασία
Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσια), κατά το σχολικό έτος 2017-18, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών/τριών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μαθητών στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με το συνημμένο 1 και 2) από τις 2 Μαΐου 2017 μέχρι την παραμονή διεξαγωγής των εξετάσεων κατά τις ημέρες και ώρες που θα ανακοινώσει το κάθε σχολείο. Σε περίπτωση που ένας μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις, τότε ο γονέας-κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Περισσότερα στην εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ ΕΞ – 75701 – 2017 – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ