Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ  & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 8ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Προσκαλούνται οι γονείς των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, να προσέλθουν την

Δευτέρα 21/11/2022 στις 5:00μμ

στον αύλειο χώρο του 8ου δημοτικού σχολείου,  ώστε να πραγματοποιηθεί εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση και να διενεργηθούν εκλογές για την σύσταση νέου Δ.Σ. του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Η Προσέλευση των γονέων στην συνέλευση της 17-11-2022 ήταν πολύ μικρή και δεν σχηματίστηκε η νόμιμη απαρτία.

Να φροντίσουμε όλοι να είμαστε εκεί γιατί αφορά το καλό των παιδιών μας.

Με εκτίμηση

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σχολικού έτους 2022-23

Η σχολική εκδήλωση για το Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά (08:00-08:15).

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο τμήματος/ομάδας τμημάτων και θα διαρκέσουν έως τις 09:40  π.μ.  Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει με την λήξη (09:40 π.μ ). με την ίδια διάταξη που γίνεται καθημερινά.

Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Λειτουργία Σχολείου  στις 27-10-2022 – Σχολική γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Η σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά κατά το διάστημα 8.00-8.15.. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο τμήματος το 1o διδακτικό δίωρο.  Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 09:40 π.μ (πρώτο διάλειμμα)  με την ίδια διάταξη που γίνεται καθημερινά.

Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δράσεις του Δήμου Βέροιας για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ο Δήμος Βέροιας στο πλαίσιο δράσεων για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»,  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, θα πραγματοποίησει Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Βέροιας και βόλτα με πατίνια και ποδήλατα στην Ανοίξεως.

Δελτίο Τύπου

Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Βέροιας και βόλτα με πατίνια και ποδήλατα στην Ανοίξεως

Οι δράσεις του Δήμου Βέροιας για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Η ενθάρρυνση των δημοτών προκειμένου να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι διαδρομές μέσα στις γειτονιές και την ομορφιά της πόλης και η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας αποτελούν τον στόχο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2022) στην οποία συμμετέχει, με σειρά εκδηλώσεων, ο Δήμος Βέροιας.

Στο επίκεντρο των δράσεων βρίσκεται το ενδιαφέρον για το περιβάλλον με τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο. Έτσι στο πανευρωπαϊκό φετινό σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» ο Δήμος Βέροιας απαντά με πρόσκληση για Ποδηλατοδρομία, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα για παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού και άνω και για ενήλικες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 10:30 π.μ. Σημείο εκκίνησης, Πάρκο Αγ. Αναργύρων (ώρα προσέλευσης 09:30-10:00 π.μ. για δηλώσεις συμμετοχών και υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από γονέα συνοδό).

Διαδρομή: Αφετηρία από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων – Ανοίξεως – Βενιζέλου – Μαλακούση – Κεντρικής – Μητροπόλεως – Ελιάς – Ανοίξεως – Πάρκο Αγ. Αναργύρων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

Θα κληρωθούν δώρα και θα μοιραστούν μπλουζάκια στους συμμετέχοντες!

Οι εκδηλώσεις την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» ξεκινούν από τις 9:00 π.μ., όπου για τρεις ώρες, έως τις 12:00 μ.μ., η οδός Ανοίξεως, μπροστά από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων, θα φιλοξενήσει νέους και παιδιά με ποδήλατα και πατίνια, ζωγραφική, μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Μικροί και μεγάλοι βολτάρουν με ποδήλατα και πατίνια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην οδό Ανοίξεως!

Από τις 09:00 π.μ έως τις 12:00 μ.μ. στο Πάρκο Αγ. Αναργύρων θα γίνουν δράσεις με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας Βέροιας, προσομοιωτές ζώνης, μέθης, ύπνου.

Εκδηλώσεις μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας (δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παραδοσιακοί χοροί) και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (συναυλία).

Στο ίδιο σημείο (Πάρκο. Αγ. Αναργύρων) ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» θα προβάλλει τη νέα του δράση «Ένα ευρώ απ’ τον καθένα», στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ελάτε να επισκευάσουμε το ποδήλατό σας! Μία από τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βέροιας είναι η δωρεάν επισκευή ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης την Κυριακή 19.09.22 στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων. Ειδικοί σταθμοί επισκευής θα βρίσκονται για να παρέχουν δωρεάν service σχετικά με ρυθμίσεις ταχυτήτων και φρένων, λίπανση αλυσίδας και έλεγχο πίεσης ελαστικών.

 • Fix my Bike”: ΔΩΡΕΑΝ service ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης. (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00-12:00, Πάρκο Αγίων Αναργύρων).

Ο δήμος μας τονίζει τη σημασία να στραφούμε σε ήπιες, πολιτισμένες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή του τρόπου μεταφοράς των δημοτών μας και να περιορίσουμε τη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων για την ενίσχυση των πράσινων πόλεων.

Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο μέτρων αντιμετώπισης διασποράς Covid-19

Το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς Covid-19 συνοπτικά έχει ως ακολούθως:

Επικαιροποιημένο-πρωτόκολλο-ενεργειών-Covid-Σεπτέμβριος-2022

Ακολουθεί για ενημέρωση σας το ΦΕΚ

prwtokollo-fek-athmia

Αγιασμός – έναρξη μαθημάτων

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεστεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.45-9:00, με την λήξη του αγιασμού θα εισέλθουν στις αίθουσες για μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο και τους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια θα αποχωρήσουν .

Την ημέρα αυτή τα παιδιά δεν χρειάζεται να φέρουν τσάντες μαζί τους.

Διευρυμένο ολοήμερο: ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων

Ενημέρωση για τη λειτουργία του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Από την τρέχουσα σχολική χρονιά όπως γνωρίζεται το σχολείο μας εντάχθηκε στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου που επεκτείνει τη λειτουργία του έως τις 5.30 μ.μ. Κατά το τελευταίο δίωρο του προγράμματος (από τις 3.50 έως τις 5.30)  προβλέπεται η λειτουργία των σχολικών μαθητικών ομίλων, με περιεχόμενο που καθορίζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που θα μας διατεθούν.

Οι μαθητές του ολοήμερου επιλέγουν ελεύθερα να συμμετάσχουν σε έναν ή περισσότερους ομίλους, δηλαδή να παρακολουθήσουν το διευρυμένο πρόγραμμα έως τις 5.30 μ.μ. όποιες ημέρες επιθυμούν.

Το καθημερινό πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου έχει την ακόλουθη δομή.

13.15-13.20         Μετάβαση μαθητών στην αίθουσα Ολοήμερου Προγράμματος

13.20-14.00         1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος – Σίτιση μαθητών

14.00-14.10         Διάλειμμα

14.10-14.55         2η ώρα – Μελέτη, Προετοιμασία

14.55.15.05         Διάλειμμα

15.05-15.50         3η ώρα – Μελέτη, Προετοιμασία / Επιλεγόμενο διδακτικό αντικείμενο (αθλητισμός, μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή κ.λπ)

15.50-15.55         Διάλειμμα

15.55-16.40         4η ώρα – Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι

16.40-16.45         Διάλειμμα

16.45-17.30         5η ώρα – Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι

Προκειμένου να προγραμματιστεί η λειτουργία του διευρυμένου ολοήμερου, απαιτείται η δήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των γονέων και η ύπαρξη τουλάχιστον 10 μαθητών.

Το πρόγραμμα του ολοημέρου μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου, χωρίς καμιά προϋπόθεση εργασίας των γονέων τους ή άλλης μορφής.

Για τον σκοπό αυτό, παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου μέχρι τις 5.30 μ.μ. να ενημερώσουν το σχολείο με όποιον τρόπο είναι πιο πρόσφορος, στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που αποστάλθηκε στο προσωπικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

 • Οι μαθητές που έχουν ήδη εγγραφεί στο ολοήμερο πρόγραμμα από τον Ιούνιο και επιθυμούν να παραμείνουν και στο διευρυμένο ωράριο, απαιτείται να ενημερώσουν το σχολείο μέσω της φόρμας ή ηλεκτρονικά.
 • Οι μαθητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο και επιθυμούν να εγγραφούν τώρα, στο κανονικό ή στο διευρυμένο ωράριο, απαιτείται να ενημερώσουν το σχολείο μέσω της φόρμας ή ηλεκτρονικά
 • Για να συγκροτηθεί τμήμα στο διευρυμένο πρόγραμμα (3.50-5.30 μ.μ.) απαιτούνται 10 τουλάχιστον μαθητές. Εάν ο αριθμός των μαθητών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι μικρότερος, δεν θα συγκροτηθεί και δεν θα λειτουργήσει το πρόγραμμα πέραν τις 3.50 μ.μ.
 • Εφόσον υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών/τριων θα δοθεί στην συνέχεια στους ενδιαφερόμενου γονείς και κηδεμόνες, η απαραίτητη δήλωση
 • Παρακαλούμε για ενημέρωση του σχολείου έως την Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου στις 24.00, προκειμένου να ενημερώσουμε έγκαιρα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγκρότηση των τμημάτων.

Πληροφορίες: Μήτκας Κυριάκος

Τηλ Σχολείου: 2331023005

e-mail: 8dimver@sch.gr

ΕΞΕ-106012-2022-Οδηγίες-για-το-αναβαθμισμένο-πρόγραμμα-Ολοήμερου-Δημοτικού-Σχολείου-και-Νηπιαγωγείου

Διευρυμένο Ολοήμερο Σε Νηπιαγωγεία Και Δημοτικά

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  οι οποίες θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το διευρυμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο εντάσσεται στο πρόγραμμα για την πιλοτική εφαρμογή τουαναβαθμισμένου ολοήμερου και δύναται να λειτουργήσει ως διευρυμένο.

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Ο στόχος του διευρυμένου δωρεάν παιδαγωγικού προγράμματος είναι διττός:

Αφ’ ενός, η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, μέσω:

Δραστηριοτήτων όπως:

 • εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων
 • επιπλέον χρόνου για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Αφ’ ετέρου, η υποστήριξη της οικογένειας, με:

 • προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριοτων γονέων,
 • περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνο στο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο,
 • επέκταση των δωρεάν παροχών εκπαίδευσης.

Η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο θα ανακοινωθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 2022-2023

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023 σχολικά είδη και Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Σας γνωρίζουμε ότι ο σκοπός της διάθεσης των σχολικών ειδών και των Χριστουγεννιάτικων καρτών είναι η καθημερινή κάλυψη όλο και περισσοτέρων αναγκών των παιδιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που χρειάζονται την υποστήριξη όλων, αλλά και η παράλληλη ενημέρωση των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών για το έργο του εν λόγω Οργανισμού.

ΕΞΕ-98764-2022-Σχολικά-Είδη-και-Χριστουγεννιάτικες-Κάρτες-από-Το-Χαμόγελο-του-Παιδιού-2022-2023

Ολοκλήρωση διδακτικού έτους 2021-2022

Με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους 2021-22 σας

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι

Κατά το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών θα σταματήσουν οι δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο, εκτός αν προκύψουν ειδήσεις που θα απαιτούν τη γνωστοποίησή τους. Για οποιοδήποτε θέμα αφορά το σχολείο κατά το διάστημα έως 31 Αυγούστου 2022 μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 8dimver@sch.gr