Ασφαλές διαδίκτυο

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η διαδικτυακή τοποθεσία της εκστρατείας «Get Safe Online» παρέχει σαφείς, αξιόπιστες και πρακτικές συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και στους πιο ευάλωτους χρήστες να προστατεύονται όταν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Αυτές οι σελίδες παρέχουν υλικό υποστήριξης ειδικά σχεδιασμένο για νέους ανθρώπους, για τους δασκάλους τους και για τους γονείς και τους κηδεμόνες τους.

Ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (http://www.saferinternet.gr)

Παίζω και μαθαίνω στο διαδίκτυο: βιβλίο δραστηριοτήτων.

Τα μικρότερα παιδιά, σήμερα, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε ?ία όλο και περισσότερο νεαρή ηλικία. Γι?αυτό το λόγο, το Insafe εξέδωσε ένα τριαντασέλιδο βιβλίο (http://blogs.sch.gr/internet-safety/archives/499), με το οποίο επιδιώκει να εισαγάγει έννοιες της σύγχρονης τεχνολογίας, στο καθημερινό λεξιλόγιο και τις δραστηριότητες των Λιλιπούτειων φίλων μας.

Αν και αυτό το βιβλίο δραστηριοτήτων προσφέρει στα παιδιά, ηλικίας από 4 έως 8 ετών, 30 σελίδες διασκέδασης και παιχνιδιών, τους καθοδηγεί επίσης να ακονίσουν τις βασικές γλωσσικές, μαθηματικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δεξιότητές τους. Τους δίνει ?ία σύντομη ματιά της επίδρασης που μπορεί να έχει η σύγχρονη τεχνολογία στην καθημερινή τους ζωή. Πάνω από όλα, προσφέρει ?ία ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να καθίσουν και να συζητήσουν ?ε τα παιδιά τους αυτά τα σημαντικά ζητήματα.

 Το αλφαβητάρι του διαδικτύου

Άραγε, πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ακούει συνομιλία μεταξύ του γιού σας ή της κόρης σας με τους φίλους τους και να μην καταλαβαίνετε για τι μιλάνε; Και ? πόσες άραγε φορές από αυτές τολμήσατε να ρωτήσετε εκείνη τη στιγμή «τι σημαίνει αυτή η λέξη που είπες μόλις τώρα;»

Για να μην ? σας πιάσουν λοιπόν αδιάβαστους, ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε για εσάς το Αλφαβητάρι του Διαδικτύου. (http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page5)