6ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ Δρόμος

Προκήρυξη λαϊκού αγώνα δρόμου με την ονομασία

6ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ Δρόμος  

14.600μ (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας – Φράγμα Αλιάκμονα – Δημαρχείο Βέροιας)
την Κυριακή 10-12-2017

και τους παράλληλους αγώνες 5000μ άνω των 15 ετών, 2000μ παιδιών Γυμνασίου, 1000μ παιδιών Δημοτικού Σχολείου
το Σάββατο το απόγευμα 09-12-2017.

Ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας και το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας συνδιοργανώνουν τον λαϊκό αγώνα «6ο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΔΡΟΜΟ» 14.600μ  (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας – Φράγμα Αλιάκμονα –  Δημαρχείο Βέροιας)  και τους παράλληλους αγώνες 5000μ άνω των 15 ετών, 2000μ παιδιών Γυμνασίου, 1000μ παιδιών Δημοτικού Σχολείου. 

Ολόκληρη η Προκήρυξη 6ου Φιλίππειου δρόμου 2017

Αγώνας 1000μ. μαθητών Δημοτικού Σχολείου: Θα διεξαχθεί αγώνας 1000μ. παιδιών Δημοτικού

 1. Τόπος Εκκίνησης:Δημαρχείο Βέροιας
 2. Τόπος τερματισμού:Δημαρχείο Βέροιας
 3. Ημερομηνία διεξαγωγής:Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017
 4. Ώρα Εκκίνησης:6:00 μ.μ.
 5. Διαδρομή:Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μαθητές θα είναι: 1 γύρος των 1000μ., Δημαρχείο, οδός Μητροπόλεως προς τα κάτω, οδός Βενιζέλου, στροφή αριστερά στην Μαλακούση (Άγιος Αντώνιος) , στροφή αριστερά επί της Κεντρικής έως την πλατεία πλατάνων αριστερα στην οδό Ζωγιοπούλου και τέλος στροφή αριστερά στην οδό Μητροπόλεως και τερματισμός στο Δημαρχείο Βέροιας.

Χάρτης και υψομετρική: 1 γύρος των 1000μ της εικονιζόμενης διαδρομής

xartis 1000m_1

 1. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά Δ’ Ε’ & ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
 2. Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους:
  α) Με ηλεκτρονική υποβολή στη διεύθυνση www.sdverias.gr/regform-filippeios-1km.

β) Το Σάββατο 9/12 απο της 16:00 εως και τις 17:00 στην Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου
Η Συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού θα είναι δωρεάν.

Υπεύθυνη δήλωση οτι επιτρέπω στον γιο/κόρη μου να συμμετάσχει στον αγώνα 1χλμ και οτι το παιδί έχει εξεταστεί πρόσφατα απο γιατρό θα υπογράψω την ημέρα παραλαβής του αριθμού συμμετοχής του παιδιού μου.

 1. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει το Σάββατο 9/12 στην αφετηρία (στο Δημαρχείο της Βέροιας) μεταξύ 16:00 και 17:30 . Την παραλαβή των αριθμών θα την κάνουν οι γονείς.
 2. Έπαθλα μαθητών:Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα .

Μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς των Δημοτικών Σχολείων

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα 6ος Φιλίππειος δρόμος , ανακοινώνει ότι, οι εγγραφές των αγώνων 1000μ Δημοτικών & 2000 Γυμνασίων είναι δωρεάν.
Καλούμε όμως τους γονείς που θα εγγράψουν τα παιδιά τους, στους παραπάνω αγώνες να φέρουν στην γραμματεία τρόφιμα μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντοπωλείο της Βέροιας. Αυτό θα γίνει την στιγμή που θα κάνουν εγγραφή τα παιδιά τους στην Γραμματεία η την στιγμή που θα παραλάβουν τους αριθμούς των παιδιών τους όσοι τα έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά. Η προσφορά αυτή των τροφίμων δεν είναι υποχρεωτική αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε κλίμα αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης τους δύσκολους αυτούς καιρούς και να αποδείξουμε ότι ο Αθλητισμός μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να προσφέρει κοινωνική βοήθεια.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες & τυχόν απορίες, επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:

Καραγιάννης Ιωάννης  6972240184

Κελεπούρης Νικόλαος  6973534440

Τσιάρας Βασίλης 6977252606

Φόρμα εγγραφής για τον αγώνα δρόμου 1000μ. Δημοτικού:  www.sdverias.gr/regform-filippeios-1km

 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του Συλλόγου δρομέων Βέροιας http://www.sdverias.gr/

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων  Βέροιας                                    Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ

                     Τσιάρας Βασίλης                                                                   Διαμαντής Στέργιος

Έκτακτη Ανακοίνωση Λειτουργίας Σχολείου

Την Τετάρτη 29 -11-2017, η σχολική μονάδα δεν θα λειτουργήσει, καθώς οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, θα κάνουν χρήση της εκπαιδευτικής άδειας μίας (1) ημέρας.

Η άδεια χορηγείται με την Φ. 31.1/12986/02-11-2017, απόφαση την Διεύθυνσης Π.Ε Ημαθίας προκειμένου, να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση και στην εκλογή για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου τους.

Εορτασμός επετείου Πολυτεχνείου

πολυτΗ εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17-11-2017 στις 8:15 π.μ. Την εκδήλωση ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν οι μαθητές των Ε1 και Ε2 τμημάτων του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους Μακρυκώστα Ευθύμιο και Λαζόπουλο Μελά.  Όσοι γονείς επιθυμούν  μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών τους. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.00-8.15 και θα αποχωρήσουν με τη λήξη της εκδήλωσης  περίπου στις 9:30  π.μ. Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Εφαρμογή Προγράμματος Βιωματικών Σεμιναρίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στα πλαίσια δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, θα οργανώσει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας.»
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες – πρωινές – εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Ο χώρος και ο χρόνος του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως:
• Επιθετικότητα
• Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας – Ενεργητική Ακρόαση
• Συναισθήματα
• Θέτοντας όρια και κανόνες
• Διαχείριση συγκρούσεων
• Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας
Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει την εμπειρία τού να είναι γονιός.
Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 20 Νοεμβρίου 2017. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στην οδό Μητροπόλεως 44 Βέροια, στο 5ο όροφο, στα γραφεία 4 και 8 καθώς και από το site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας Ημαθία ή Π.Ε Ημαθίας και στη συνέχεια ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ).
Συμπληρωμένη η αίτηση αποστέλλεται στα e-mail: dimitra.tsitsa@imathia.pkm.gov.gr –
kalaitzidou.ale@imathia.pkm.gov.gr – kalaitzidou.ath@imathia.pkm.gov.gr
ή κατατίθεται στα προαναφερόμενα γραφεία της υπηρεσίας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2331350175, 2331350138, 2331350223
Θα βοηθούσε στον έγκαιρο προγραμματισμό των δράσεών μας, να ενημερώσετε τα σχολεία του Νομού προκειμένου να υποβάλλουν την ανωτέρω σχετική αίτηση οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

ΜΕΠ
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Δ.Υ. & Κ.Μ. Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Άσκηση αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου

antis_1Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, την 3η διδακτική  ώρα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη άσκηση αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες του συγκροτήματος (8ο Νηπιαγωγείο και Ειδικό Σχολείο Βέροιας).

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων ενημέρωσαν το 1ο διδακτικό δίωρο του μαθητές τον ορθό τρόπο κάλυψης του σώματός τους κάτω από το θρανίο, το χαρακτηριστικό ήχο που θα σημάνει την έναρξη και τη λήξη της άσκησης, για το χώρο συγκέντρωσης, τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν κατά διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου. Στους μαθητές της Α΄ τάξης που φέτος ήρθαν για πρώτη φορά στο σχολείο μας, καθ΄όλη την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ειδική ενημέρωση, αξιοποιώντας σχετικό υλικό του ΟΑΣΠ, για τους ενδεδειγμένους τρόπους αντίδρασης και προστασίας.

Η ενημέρωση για τους μαθητές θα συνεχιστεί, με αξιοποίηση των ωρών του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, προκειμένου να εμπεδωθεί μια λειτουργική και ασφαλής συμπεριφορά στην αντιμετώπιση της διαδικασίας της άσκησης και εν γένει του φαινομένου, αν αυτό προκύψει.

Η άσκηση χρονομετρήθηκε προκειμένου να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά της και να γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές στο μέλλον.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών καθιερώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Είναι μία ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στη σπουδαιότητα της εκμάθησης γλωσσών και να προωθηθεί ο πολιτιστικός πλούτος της Ευρώπης.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών  τα τμήματα γερμανικών και γαλλικών της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σ? ένα παιχνίδι αναζήτησης των αξιών της Ευρώπης.

Θέλετε να μάθετε πώς παίξαμε το «κυνήγι του θησαυρού»;

 • Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων έκρυψαν σε διάφορα σημεία του σχολείου γρίφους γραμμένους σε χαρτάκια, στα γερμανικά και στα γαλλικά.
 • Οι μαθητές των δύο τμημάτων συμβουλευόμενοι τον ειδικό χάρτη που είχε το κάθε τμήμα, ξεχύθηκαν στο προαύλιο για να αναζητήσουν τους γρίφους. Τους συγκέντρωσαν σε κουτάκια και στη συνέχεια ανέβηκαν στις αίθουσές τους και έλυσαν τους γρίφους.
 • Η λύση των γρίφων οδήγησε στο σχηματισμό της λέξης «αλληλεγγύη» στα γαλλικά (solidarit?) και στα γερμανικά (solidarit?t).
 • Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν σε μία αίθουσα και δημιούργησαν από κοινού μία αφίσα στην οποία πρόσθεσαν και άλλες αξίες γραμμένες στις τέσσερις γλώσσες που γνωρίζουν.

Πατώντας εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την δραστηριότητα.

 

Ζήτω η πολυγλωσσία!

Διέλευση Ολυμπιακής Φλόγας

Στις 29 Οκτωβρίου 2017 Θα διέλθει από την Πόλη της Βέροιας η Ολυμπιακή Φλόγα για τους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσκαλούνται οι μαθητές και μαθήτριες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διαδρομή της πορείας μέσα από την πόλη μας. Η ανταπόκριση όλων θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τιμητική επιλογή της Πόλης της Βέροιας για την διέλευση από την ΕΟΕ.

Συμμετοχή στον «1ο Αριστοτέλειο Δρόμο Αντοχής»

Η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ο δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας και ο Δήμος Βέροιας συνδιοργανώνουν στις 22 Οκτωβρίου τον «1ο Αριστοτέλειο Δρόμο Αντοχής» με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου των Αιγών και τερματισμό τη Σχολή Αριστοτέλη (32 χιλιόμετρα).

Παράλληλα θα διεξαχθεί και δρόμος 5 χιλιομέτρων  για μαθητές σχολείων με δωρεάν συμμετοχή δηλώσεις έως 19-10-2017.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Αριστοτέλειος Δρόμος

Επιδημική Έξαρση Ιλαράς – Εμβολιασμός

Με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει:

 • Τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).
 • Τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή ?εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό? το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η. Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.

Μέτρα Πρόληψης για την ΙΛΑΡΑ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ι. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

4h-hmera-sxolikou-athlitismou-afisaΤην Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες του  Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις- δραστηριότητες στα πλαίσια της   4ης Πανελλήνιας Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Με απόφαση, του συλλόγου διδασκόντων λόγω έλλειψης χώρου και  υποδομών οι διοργάνωσαν μια ημέρα γεμάτη δραστηριότητες, όπου όλοι μπόρεσαν να συμμετάσχουν, να αγωνιστούν, να διασκεδάσουν, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ραχιάς Ημαθίας.

Αρχικά οι μαθητές /τριες  ανά τάξεις  ξεκίνησαν με  τις προτεινόμενες  δραστηριότητες  ( Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μπάλα πετοσφαίρισης) έπαιξαν, κρατώντας τη μπάλα ψηλά,, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες  προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας άρχιζε το μέτρημα από την αρχή.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν από την Εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών των τάξεων, αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παραδοσιακά παιχνίδια,, αθλήματα. (Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Χειροσφαίριση) ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών.