Η Σχολική Βιβλιοθήκη

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας αποτελεί η βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζεται σε ξεχωριστή αίθουσα εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, μηχάνημα προβολής (projector), βίντεο, μια μικρή συλλογή λογοτεχνικών κυρίως βιβλίων για παιδιά δημοτικού.

Τη βιβλιοθήκη επισκέπτονται καθημερινά οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της διδακτικής ώρας που αφιερώνεται στη Φιλαναγνωσία.
Το σχολείο μας, από το σχολικό έτος 2011-12, συμμετέχει στο Πρόγραμμα για την ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που υλοποιεί το ΕΚΕΒΙ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο του προγράμματος γνωριμίας των μαθητών με τους δημιουργούς βιβλίων επισκέφθηκε το σχολείο μας την περυσινή σχολική χρονιά η συγγραφέας Ελένη Δικαίου. Για τη φετινή σχολική χρονιά έχουμε προσκαλέσει το συγγραφέα Άρη Δημοκίδη.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα λειτουργήσει στη βιβλιοθήκη του σχολείου Λέσχη Ανάγνωσης που αποτελείται από την εκπαιδευτικό -συντονίστρια Φωτιάδου Αναστασία και τους ενδιαφερόμενους μαθητές. Η Λέσχη αυτή είναι μια από τις εκατό που υποστηρίζονται από το ΕΚΕΒΙ σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π.)