Διάκριση για το έργο eTwinning του ΣΤ2

σήμαΣτα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning το τμήμα ΣΤ2 του σχολείου μας υλοποίησε στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας έργο με τίτλο ?Parlament der Tiere? (η Βουλή των Ζώων) και απέσπασε ένα από τα πρώτα βραβεία στον 66ο  Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που για φέτος είχε ως σύνθημά του ?YOUrope ? es geht um dich? (YOUrope ? it?s about you).

Στόχος του φετινού διαγωνισμού ήταν να παροτρύνει τους μαθητές να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν την Ευρώπη και το μέλλον της, θέτοντας μερικά ερωτήματα όπως: Ποιες αξίες υποστηρίζεις; Τι θα ήθελες να αλλάξεις για τα παιδιά και τους νέους;

Οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία με μαθητές από σχολεία της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Σλοβενίας, και μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, δημιουργία κόμικς, τηλεδιασκέψεις) αντάλλαξαν απόψεις και διατύπωσαν τα αιτήματά και τις προτάσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας πατήστε για την παρουσίαση έργου , η Βουλή των Ζώων (Parlament der Tiere)