Εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης σχολικού έτους 2021-22 (1-3 έως 20-3-2021)

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης 2021-22 που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015, και ανήκουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου »

Οι εγγραφές των μαθητών Α΄ τάξης θα πραγματοποιηθούν  από 1 Μαρτίου μέχρι 20 Μαρτίου 2021 τα δε απαιτούμενα  δικαιολογητικά είναι:

1, Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (θα δοθεί από το σχολείο) (μπορείτε να την κατεβάσετε και ηλεκτρονικά από την σελίδα του Σχολείου)

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ (word)Λήψη

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ (pdf)Λήψη

2. Πιστοποιητικό γέννησης (Δεν απαιτείται η προσκόμιση)

  • Τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών-τριών θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από τη σχολική μονάδα και δεν θα προσκομισθούν από τους γονείς
  • Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται προσκομίζοντας τα έγγραφα επίσημα μεταφρασμένα χωρίς δέσμευση ημερομηνίας έκδοσης σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης πιστοποιητικού ή εγγραφή μπορεί να γίνει με ληξιαρχική πράξη γέννησης

3. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (Υ1/Γ.Π.161682/22-12-2008 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής του Υπ. Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης), σύμφωνα με την οποία, «είναι υποχρεωτικά όλα εκείνα τα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και για αυτό δίνονται δωρεάν στα πλαίσια προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αντένδειξης, θα μπορούν οι γονείς να αρνηθούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους». Οι γονείς που για οποιουσδήποτε άλλους λόγους (προσωπικά δεδομένα και πιθανές παρενέργειες) δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από : α) Περιφερειακά Γενικά Νοσοκομεία, ή β) Δ/νσεις Υγιεινής της οικείας Νομαρχίας, ή γ) Ιατροκοινωνικά Κέντρα, ή δ) Ασφαλιστικούς φορείς, ή ε )ιδιώτες ιατρούς, σύμφωνα με τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν.3418/28-11-2005(τ.Α- ΦΕΚ 287).

«Λίστα υποχρεωτικών εμβολίων για εγγραφή σε σχολείο»

Κατάσταση υποχρεωτικών εμβολίων (σύμφωνα με την υπ. αρ. 3372/3492/16-6-2010/Δ/νση Υγείας & Πρόνοιας), με τα οποία θα πρέπει το παιδί  μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου χρόνου της ζωής του να είναι εμβολιασμένο, για την εγγραφή του στο σχολείο

Σημείωση:

A/AΕΙΔΟΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝΑΡΙΘΜΟΣ ΔΟΣΕΩΝ
1ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β3 ΔΟΣΕΙΣ
2ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑΣ- ΤΕΤΑΝΟΥ- ΚΟΚΚΥΤΗ5 ΔΟΣΕΙΣ
3ΠΟΛΙΟΜΕΛΥΤΙΔΑΣ4 ΔΟΣΕΙΣ
4ΑΙΜΟΦΙΛΟΥ ΤΥΠΟΥ Β   *4 ΔΟΣΕΙΣ
5ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΟΥ  **3 ΔΟΣΕΙΣ
6ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ  ***4 ΔΟΣΕΙΣ
7ΙΛΑΡΑΣ ? ΕΡΥΘΡΑΣ-  ΠΑΡΩΤΙΤΙΔΑΣ2 ΔΟΣΕΙΣ
8ΑΝΕΜΕΥΛΟΓΙΑΣ2 ΔΟΣΕΙΣ
9ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Α2 ΔΟΣΕΙΣ

*    Το εμβόλιο του αιμόφιλου τύπου Β γίνεται ως την ηλικία ων 5 ετών

**   Το εμβόλιο του μινιγγιτιδόκοκκου εάν γίνει μετά το 1ο έτος γίνεται σε μία δόση

*** Το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου γίνεται ως την ηλικία ων 5 ετών

4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (θα σας δοθεί υπόδειγμα από τη σχολική μονάδα – κατάθεση ως τέλος Σεπτεμβρίου)   (ανάκτηση εδώ)

Ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κτλ.) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για λόγους προσβασιμότητας, ή όταν δεν υπάρχουν ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων σε νησιωτικές ή ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές όπου η πλησιέστερη Μονάδα Υγείας είναι σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής της οικογένειας του μαθητή, το Α.Δ.Υ.Μ. δύνανται να καταρτίζουν και να συμπληρώνουν άλλοι ιατροί.

5, Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας.  (Απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μισθωτήριο Συμβόλαιο κλπ.)

Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα για τον προσδιορισμό της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή γίνεται αποδεκτή μόνον σε περιπτώσεις αδυναμίας προσκόμισης κάποιου αποδεικτικού στοιχείου (όπως για παράδειγμα, σε περίπτωση πρόσφατης μετοίκησης), όπου δηλώνεται και η υποχρέωση προσκόμισης του απαιτούμενου αποδεικτικού.

6. Βεβαίωση Παρακολούθησης σε νηπιαγωγείο

  1. Των μαθητών που φοίτησαν στο 8ο Νηπιαγωγείο Βέροιας θα μας δοθούν υπηρεσιακά από τη Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου
  2. «Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή».
  3. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της «Βεβαίωσης Παρακολούθησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό. (για τα νήπια του 8ου Νηπιαγωγείου Βέροιας θα μας δοθούν για την εξυπηρέτηση σας από το Νηπιαγωγείο υπηρεσιακώς)

7. Εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα πρωινής ζώνης

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα  και αίτηση θα δείτε εδώ:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο του Διευθυντή τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο 2331023005

Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών,  για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/). Ως εκ τούτου, παρακαλείστε για την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

7. Εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα πρωινής ζώνης

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα  και αίτηση θα δείτε εδώ:

ΑΙΤΗΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ-2021 Λήψη

Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών,  για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/).  παρακαλείστε για την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

Εναλλακτικά Φέτος, οι γονείς, αν το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται παραπάνω, μαζί με την συμπληρωμένη  αίτηση έγγραφης,  την οποία μπορείτε να κατεβάσετε. Στο e-mail σχολείου 8dimver@sch.gr  ή 8dim.veroias@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο του Διευθυντή τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο 2331023005