Εκπαιδευτική επίσκεψη των Δ1 και Δ2 τάξεων στο Μουσείο Ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη

Την  Πέμπτη,  09/11/2023 τα τμήματα Δ1 και Δ2 επισκέφτηκαν το Μουσείο Ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά άκουσαν για τους τρόπους ύδρευσης στο παρελθόν, είδαν παλιές φωτογραφίες και έπαιξαν παντομίμα. Μέσα από  αποστολές που ανατέθηκαν στις ομάδες έλαβαν μέρος (βιωματικά) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Κάθε σταγόνα, θησαυρός», με συντονιστές-καθοδηγητές  Μουσειοπαιδαγωγούς του Τελλόγλειου Ιδρύματος του ΑΠΘ.

Η γιαγιά Κρυσταλλία με τις ιστορίες που τους διηγήθηκε μέσα από το κασετόφωνο τους ταξίδεψε στο παρελθόν κατανοώντας τη σημασία της σωστής χρήσης του νερού από παλιά έως σήμερα. Τα παιδιά μπήκαν σε ατμομηχανή, γνώρισαν την πρώτη πετρελαιομηχανή , την έθεσαν σε λειτουργία, είδαν από κοντά πηγάδι, τουλούμπα (αντλία) νερού, παρακολούθησαν ένα βίντεο για το νερό και πώς υδρεύεται η πόλη της Θεσσαλονίκης.

 Οι Μουσειοπαιδαγωγοί, κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και η συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έγινε μια ευχάριστη δραστηριότητα. Στο τέλος τα παιδιά διακόσμησαν το δικό τους δοχείο (στάμνα) μεταφοράς νερού.