Αναζητώντας το χαμένο βιβλίο

Την Πέμπτη 19 ? 1 ? 2012 τα δυο τμήματα της Ε΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «Το κυνήγι του χαμένου βιβλίου», το οποίο πραγματοποιείται με την καθοδήγηση  της Μουσειοπαιδαγωγού Ανθής Χρυσοπούλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, και αναζήτησαν το «χαμένο βιβλίο». ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δόθηκαν από την υπεύθυνη του προγράμματος. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά έμαθαν πώς να αναζητούν και να εντοπίζουν πληροφορίες τόσο στα βιβλία της βιβλιοθήκης όσο και στο Διαδίκτυο, δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα και διασκέδασαν.

Επιστρέφοντας στο σχολείο ζητήσαμε από τα παιδιά να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη. Από τις εντυπώσεις αυτές διαπιστώσαμε ότι η επίσκεψη άρεσε ιδιαίτερα στα παιδιά και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση μιας δεύτερης επίσκεψης.

Από τη δική μας πλευρά θεωρούμε ότι αυτή η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη από διδακτική και συναισθηματική άποψη. Η πρώτη, επειδή τα παιδιά απέκτησαν γνώσεις και καλλιέργησαν δεξιότητες στη διαχείριση πληροφοριών, ιδιαίτερα χρήσιμες για την οικοδόμηση της γνωστικής τους ανάπτυξης. Η δεύτερη, επειδή τα παιδιά ένιωσαν χαρά, διασκέδασαν και απέκτησαν θετική στάση απέναντι στη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στην πόλη τους.    

Ευχαριστίες

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο στο προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας για τη ζεστή φιλοξενία που μας προσέφερε όσο και στην υπεύθυνη του προγράμματος για το πολύ ενδιαφέρον από κάθε άποψη εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων                            Ο Δ/ντής του σχολείου

Τσιλιγκερίδου Παρθένα

Σαμαράς Αντώνιος                                             Μακαρατζής Γεώργιος

{AG}2013/libver001{/AG}

Αφήστε μια απάντηση