Μαθαίνουμε για την τοπική μας ιστορία

Την Πέμπτη 9/10/2014, μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο: «Τοπική Ιστορία της Βέροιας: Μακεδονικός Αγώνας, Απελευθέρωση, Κατοχή, Εμφύλιος », οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1 με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Σωτήρη Ζερδαλή, επισκέφθηκαν τον «Χώρο Τεχνών Βέροιας», όπου στον 2ο όροφο τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η.  κ. Εμμανουήλ Ξυνάδας. Εκεί συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος στη Βέροια», που πραγματοποιείται από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με το Κέντρο Τοπικής  Ιστορίας και Πολιτισμού Βέροιας, το οποίο μας παρουσίασε η κ. Αναστασία Ταναμπάση Γραμματέας της Ε.Μ.Ι.Π.Η. με τη βοήθεια της κ. Ιωάννας Ζιώγα μέλους της Ε.Μ.Ι.Π.Η.   
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από αυτή την επίσκεψη και με πολύ ενδιαφέρον συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος. Στο τέλος ο κ. Εμμανουήλ Ξυνάδας μας ξενάγησε στη μουσειακή έκθεση ιστορικών υλικών της Κ.Ε.Π.Α. «Ιστορικό Πανόραμα» που φιλοξενείται στον «Χώρο Τεχνών Βέροιας».  Αναμφίβολα επιτεύχθηκαν οι διδακτικοί και οι παιδαγωγικοί στόχοι αυτής της επίσκεψης.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Ε.Μ.Ι.Π.Η.  κ. Εμμανουήλ Ξυνάδα, την κ. Αναστασία Ταναμπάση Γραμματέα της Ε.Μ.Ι.Π.Η. και την κ. Ιωάννα Ζιώγα μέλος της Ε.Μ.Ι.Π.Η., για τα όσα ενδιαφέροντα μας είπαν, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την τοπική ιστορία της πόλης μας.

{AG}2014/15_Oct-istoria{/AG}

Αφήστε μια απάντηση