Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων κινδύνου στους σχολικούς χώρους

antis_1Με εγκύκλιο της 14-10-2016 το Υπουργείο Παιδείας ζητά από όλες τις σχολικές μονάδες να επικαιροποιήσουν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για σεισμό. Επί του θέματος αυτού το σχολείο μας έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

Έχει επικαιροποιηθεί το Ενοποιημένο Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου, Πυρκαγιών, Ακραίων Καιρικών Φαινομένων, Τεχνολογικών Καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών για το σχολικό έτος 2016-17 με την υπ. αριθμ. 2/9-9-2016 Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ειδικά για τους μαθητές της Α τάξης γίνεται ειδική ενημέρωση και έμπρακτη εφαρμογή ασκήσεων προστασίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων  της Ευέλικτης Ζώνης κατά τις πρώτες εβδομάδες του σχολικού έτους.

Η εκπαίδευση επί των προβλεπόμενων διαδικασιών και η επιτυχής υλοποίησή τους αποτελεί βασική προτεραιότητα του προσωπικού του σχολείου. Η εξοικείωση του διδακτικού προσωπικού και του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου με τις διαδικασίες και τις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης εξασφαλίζεται από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και στο σύνολο του σχολείου με τη διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας (μία ανά διδακτικό τρίμηνο).

Το Ενοποιημένο Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου, Πυρκαγιών, Ακραίων Καιρικών Φαινομένων, Τεχνολογικών Καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών είναι δημοσιευμένο στο σχολικό ιστολόγιο προς ενημέρωση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.