Φανταζόμαστε, για να μη βαριόμαστε

Στο πλαίσιο της σχολικής ζωής και του πολιτισμού, την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συνεργασία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας με θέμα το θέατρο και τη θεατρική ζωή. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, η Κατερίνα Γρηγοριάδου, Υπεύθυνη Υλοποίησης Προγραμματισμού & Προβολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.
Οι ηθοποιοί της παιδικής-μαθητικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπαντάς, Μαριλού Βόμβολου, Μάριος Κωνσταντίνου και Ανδρέας Βασιλείου συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες για την παράσταση «Σχολείο για κλόουν» που παρακολούθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, τους/τις ενέπλεξαν ενεργά σε θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην παράσταση, απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες τους και διασκέδασαν μαζί τους.
Η ανταπόκριση, η ενεργός συμμετοχή, ο ενθουσιασμός, το αμείωτο ενδιαφέρον, το κέφι και η χαρά των μαθητών και των μαθητριών που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησαν ως ισχυρά επιχειρήματα για την αξία της θεατρικής παιδείας στο δημοτικό σχολείο, καθώς και τη συμβολή της στην προβολή της πολιτισμικής διάστασης της εκπαίδευσης και στην αποκατάσταση της αξίας της τέχνης να διδάσκεις, να μπορείς να γοητεύεις, να επιτρέπεις στον άλλο να απολαμβάνει τη διαδικασία της μάθησης, να χαίρεσαι που μαθαίνεις.  
Ευχαριστούμε θερμά τους ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, καθώς και τη Λουκία Ορφανίδου, εκπαιδευτικό της Θεατρικής Αγωγής του σχολείου, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της καταπληκτικής εκδήλωσης, η οποία εκφράστηκε εύστοχα από τους μαθητές και τις μαθήτριες με το σύνθημα «Φανταζόμαστε, για να μη βαριόμαστε».

                        Ο Δ/ντής του σχολείου

DSC2 DSC3
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *