Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες των Γ1-Γ2, ΣΤ1 -ΣΤ2 τάξεων, στα πλαίσια υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων αγωγής υγείας, από την εκπαιδεύτρια του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Χρύσα Λιούλια. Μέσα από βιωματικό τρόπο οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για την πρόληψη ατυχημάτων και την παροχή Πρώτων Βοηθειών, συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για το πώς αντιμετωπίζουμε:

  • Τραύμα ? Αιμορραγίες – Ρινορραγίες
  • Δαγκώματα – Τσιμπήματα
  • Κακώσεις σκελετού (διάστρεμμα, εξάρθημα, κάταγμα)

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν μια βασική γνώση για όλους μας καθώς με αυτές μπορεί να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή. Είναι πολύ πιθανό όλοι μας κάποια στιγμή να βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις (π.χ. ρινορραγία, ατύχημα, καρδιακή προσβολή κλπ) όπου η άμεση ιατρική βοήθεια δεν είναι εφικτή και ο χρόνος που περνά είναι πολύτιμος.  Τότε  χρειάζεται να έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες και να φροντίσουμε το συνάνθρωπο ή το συγγενή μας.
Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: κα Πουρσαλίδου Κυριακή (Στ2), Παναγιώτα Τσίλη(Γ2) , Σισμανίδου Όλγα(Γ1),ο κος Ζερδαλής Σωτήριος, η ΕΚΦ Μιχαηλίδου Σταυρούλα ευχαριστούν την εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού για τις πολύτιμες γνώσεις που έδωσε στους μαθητές /τριες του σχολείου μας.

 

{AG}2015/FirstAid{/AG}

Αφήστε μια απάντηση