2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την athletic2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού το 8ο 12/θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας διοργάνωσε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια με κοινό θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»
Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση στάσεων, αξιών και δεξιοτήτων δώσαμε την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν σε ενδιαφέροντα αθλήματα, να συνεργαστούν, να αγωνιστούν δίκαια, να χαρούν.
Για τον συντον
ισμό και την υλοποίηση της δράσης αυτής υπεύθυνοι ήταν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Εξιζίζου Θεοδώρα και Μιχαηλίδου Σταυρούλα σε συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δύο Φάσεις:
1ο: Στο χώρο του Σχολείου, με την προβολή Προβολή ταινιών με θέμα τ«ιστορία των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων» για τους στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για το περιεχόμενο των ταινιών και ,εικαστική δημιουργία με την κατασκευή κολάζ, κότινων και μεταλλίων.
2ο: Στο ΕΑΚ Μακροχωρίου Ημαθίας, πραγματοποιήθηκαν από τους Εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών των τάξεων, αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορός, αθλήματα.(Ποδόσφαιρό, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Χειροσφαίριση) Αθλήματα Στίβου ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών