Επιλογή Β΄ Ξένης Γλώσσας δημοτικού, σχολικού έτους 2021-22

Σύμφωνα με την Φ52/55240/Δ1/18-5-2021/ εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Ε ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου (τρέχουσα Δ΄ τάξη), θα συμπληρώσουν  τη δήλωση για την επιλογή Β΄ ξένης γλώσσας έως 26 Μαΐου.

Οι μαθητές της Ε τάξης προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα να επιλέξουν τη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας για δύο (2) ώρες την εβδομάδα. Η γλώσσα αυτή είναι η γαλλική ή η γερμανική.

Οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος.

Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών/τριών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.

Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι την 1η Οκτωβρίου του ερχόμενου σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που θα επιλεγεί, τότε με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, οι μαθητές/τριες θα διδαχτούν την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στο επίπεδο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με  διεύθυνση του σχολείου στο τηλέφωνο 2331023005