Εργαστήρια δεξιοτήτων Γ1 Γ2-Επίσκεψη στον Τριπόταμο.

 

 Οι μαθητές της Τρίτης τάξης του σχολείου μας συνοδεία των εκπαιδευτικών Βαρακλή Εμμανουήλ, Τσιλιγκερίδου Παρθένας, Τσαγκαλίδου Ηλιάνας, Κελεσίδου Παρασκευής και Θεοχαρίδου Δήμητρας επισκέφθηκαν στις 25-10-2023 τις όχθες του ποταμού Τριπόταμου, που διασχίζει την πόλη μας. 

    Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας. Η Βέροια, μια από τις αρχαιότερα κατοικημένες περιοχές της χώρας μας, έχει αφήσει σπουδαία κληρονομιά σε όλους εμάς τους μεταγενέστερους κατοίκους της. Αυτή την κληρονομιά θέλαμε να κάνουμε γνωστή στους μικρούς μαθητές μας. 

 Επισκεφθήκαμε το ποτάμι της πόλης μας, μνημείο φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς, που μας θύμισε πως χιλιάδες χρόνια πριν κάποιοι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές δίπλα του, όπως μας μαρτυρούν αρχαιολογικά ευρήματα στις γύρω περιοχές. Τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία του ποταμού, την προέλευση του ονόματος της πόλης μας, απόλαυσαν την απόδραση στη φύση, δίπλα από το σχολείο μας, και προβληματίστηκαν για την προστασία του. Συνεργάτης μας σε αυτή την επίσκεψη και πολύτιμος βοηθός ο κύριος Παπακανάκης Πάρης, που μας ξενάγησε και μας μετέφερε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Τον ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο που μας διέθεσε με θετική ενέργεια και χαρά. Επίσης, οι μαθητές μέσα από το βιβλίο “Ο Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας” που ο Σύλλογος Φίλων Τριποτάμου προμήθευσε το σχολείο μας διάβασαν και άκουσαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον Τριπόταμο.