Επίσκεψη στο Βλαχογιάννειο Μουσείο

Την Τετάρτη  29/10/2014, μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο: «Η πόλη της Βέροιας: Διαδρομές Ιστορίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι το τέλος του εμφυλίου», οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1 με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Σωτήρη Ζερδαλή, επισκέφθηκαν το Βλαχογιάννειο Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας και Τέχνης Βέροιας. Εκεί τους υποδέχθηκε ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος και τους ξενάγησε στους χώρους των δύο ορόφων του μουσείου, όπου εκτίθενται εκθέματα που καλύπτουν την ιστορική περίοδο από τον Μακεδονικό Αγώνα έως και σήμερα.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από αυτή την επίσκεψη και με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση, διατυπώνοντας ενδιαφέρουσες και εύστοχες ερωτήσεις.  Αναμφίβολα επιτεύχθηκαν οι διδακτικοί και οι παιδαγωγικοί στόχοι αυτής της επίσκεψης.
Θέλω να εκφράσω  θερμές  ευχαριστίες στον κ.Κανέλλο Ντόντο για τα όσα ενδιαφέροντα είπε στους μαθητές, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην πληρέστερη κατανόηση του φετινού θέματος της Ευέλικτης Ζώνης.

Αφήστε μια απάντηση