Συμμετοχή στο Kids Athletics

Στο πλαίσιο των δράσεων για το “Κοινωνικό Σχολείο” μαθητές της Ε΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας και της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, την Παρασκευή  7/11/2014, από τις 9:00-11:00, συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Kids΄Athletics”.
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του 2ο Γυμνασίου Βέροιας με υπεύθυνοτον Βαριτιμίδη Χαράλαμπο. Στη δράση παρευρέθηκαν ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής   κ. Μπουζιώτας Κωνσταντίνος, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής  κ. Γώτη Ευθυμία, η υπεύθυνη σχολικών  προγραμμάτων  κ. Αντωνιάδου Ευθυμία, καθώς και μέλη του Ερυθρού Σταυρού για την ιατρική κάλυψη των δραστηριοτήτων.
Τι κάναμε:
Χωριστήκαμε σε μεικτές ομάδες των 8 ατόμων και πήραμε μέρος στις εξής κινητικές δραστηριότητες:
1)  άλμα χωρίς φόρα
2) ρίψη στόχου
3) σκυταλοδρομία ταχύτητας/ εμποδίων /τύπου «πήγαινε έλα»
4)σκυταλοδρομία με συνδυασμό ταχύτητας και υπερπήδησης εμποδίων
5) στροφές φόρμουλα σκυταλοδρομία ταχύτητας- εμποδίων ?σλάλομ.
Σε κάθε ομάδα υπήρχε ένας υπεύθυνος μαθητής που κατέγραφε το σκορ της ομάδας του και το ανακοίνωνε στον υπεύθυνο του προγράμματος. Στο τέλος της δράσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές όπου επιβραβεύτηκε  τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή τους. Η συμμετοχή των παιδιών σε όλη τη διάρκεια της δράσης  ήταν ενεργή. Οι δραστηριότητες ενθουσίασαν όλα τα παιδιά.
Το “KIDS΄ATHLETICS” είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού μέσα από αθλητικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα με παιγνιώδη μορφή.
Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων να έρθουν σε επαφή με τον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι και να διδαχθούν τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από τον αθλητισμό.
Οι κινητικές δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 7-8 ετών, 9-10 ετών, 11-12 ετών. Περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων 1. Ταχύτητες, 2. Άλματα, 3. Ρίψεις.
Οι κινητικές δεξιότητες στοχεύουν να προκαλέσουν ενθουσιασμό και να διασκεδάσουν παίζοντας στίβο. Η ομαδική συνεργασία αποτελεί βασική αρχή καθώς όλα τα μέλη μιας ομάδας συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα. 

{AG}2014/KidsAthletics{/AG}

Αφήστε μια απάντηση