Η ιστορία μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Την Τετάρτη 03/12/2014 και την Παρασκεύη 12/12/2014, ο κ. Ορέστης Σιδηρόπουλος και η κ. Ελισάβετ Καραβασιλειάδου αντίστοιχα, επισκέφτηκαν το σχολείο μας, μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο: «Η πόλη της Βέροιας: Διαδρομές Ιστορίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι το τέλος του Εμφυλίου», στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1 με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Σωτήρη Ζερδαλή. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού με σκοπό να αναδειχθεί η ιστορία της πόλης μας κατά τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου.
Ο κ. Ορέστης Σιδηρόπουλος και η κ. Ελισάβετ Καραβασιλειάδου απαντώντας στις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών, μάς μίλησαν με πολύ γλαφυρό τρόπο για τις δυσκολίες που πέρασαν εκείνη την εποχή, διανύοντας τότε την παιδική τους ηλικία. Συγκίνησαν και συγκινήθηκαν. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έκλεισε με την ευχή τέτοιες μέρες να μην ξαναζήσουμε ποτέ.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από αυτές τις  επισκέψεις και με πολύ ενδιαφέρον εξέφραζαν τις απορίες τους στους προσκεκλημένους της τάξης μας. Αναμφίβολα επιτεύχθηκαν οι διδακτικοί και οι παιδαγωγικοί στόχοι που είχαν προγραμματιστεί.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Ορέστη Σιδηρόπουλο και στην κ. Ελισάβετ Καραβασιλειάδου , για τα όσα ενδιαφέροντα μάς είπαν, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την τοπική ιστορία της πόλης μας.
Ο εκπαιδευτικός της τάξης
Σωτήρης Ζερδαλής

{AG}2014/istoria{/AG}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *