Εφαρμογή Προγράμματος Βιωματικών Σεμιναρίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στα πλαίσια δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, θα οργανώσει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας.»
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες – πρωινές – εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Ο χώρος και ο χρόνος του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως:
• Επιθετικότητα
• Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας – Ενεργητική Ακρόαση
• Συναισθήματα
• Θέτοντας όρια και κανόνες
• Διαχείριση συγκρούσεων
• Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας
Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει την εμπειρία τού να είναι γονιός.
Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 20 Νοεμβρίου 2017. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στην οδό Μητροπόλεως 44 Βέροια, στο 5ο όροφο, στα γραφεία 4 και 8 καθώς και από το site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας Ημαθία ή Π.Ε Ημαθίας και στη συνέχεια ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ).
Συμπληρωμένη η αίτηση αποστέλλεται στα e-mail: dimitra.tsitsa@imathia.pkm.gov.gr –
kalaitzidou.ale@imathia.pkm.gov.gr – kalaitzidou.ath@imathia.pkm.gov.gr
ή κατατίθεται στα προαναφερόμενα γραφεία της υπηρεσίας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2331350175, 2331350138, 2331350223
Θα βοηθούσε στον έγκαιρο προγραμματισμό των δράσεών μας, να ενημερώσετε τα σχολεία του Νομού προκειμένου να υποβάλλουν την ανωτέρω σχετική αίτηση οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

ΜΕΠ
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Δ.Υ. & Κ.Μ. Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ