Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Tην Τετάρτη, 28/03/2012, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ2 του 8ου Δημ. Σχολ. Βέροιας επισκέφθηκαν μαζί με την εκπαιδευτικό Μίχου Ελένη τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας των παιδιών αλλά και η διαμόρφωση στάσεων και αντιλήψεων που τα βοηθούν να υιοθετήσουν συνήθειες υγιεινής διατροφής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η υπεύθυνος του προγράμματος διάβασε στα παιδιά το βιβλίο «Ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου δε θα φάω ντομάτα», και συζήτησαν για την έννοια της λέξης «προκατάληψη», επειδή το κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι σχετικό με την προκατάληψη των παιδιών απέναντι σε κάποιες τροφές.

Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες με την καθοδήγηση της υπευθύνου. Μια από αυτές είναι η παρακάτω: Τα παιδιά σε ομάδες δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές με θέματα «η χώρα του τρώω ότι να? ναι» και «η χώρα του φροντίζω τον εαυτό μου». Τα παιδιά επέλεξαν και κόλλησαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν τροφές ανάλογες με το θέμα, άλλοτε υγιεινές και άλλοτε όχι. Στη συνέχεια τοποθέτησαν τις εργασίες τους στον πίνακα και έγραψαν φράσεις για τα καλά αποτελέσματα της υγιεινής διατροφής, αλλά και τις άσχημες συνέπειες από την κακή διατροφή.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την όλη διαδικασία.

Την επόμενη μέρα, στην τάξη, δημιούργησαν το βιβλίο της υγείας όπου περιέγραψαν αυτά που βίωσαν, αλλά και για να διαπιστώσουμε κατά πόσο απέκτησαν θετικές στάσεις απέναντι στη σωστή διατροφή.

{ppgallery}/myMedia/libver001{/ppgallery}