Παίζοντας μαθαίνουμε για την παιδική παχυσαρκία

Την Τρίτη, 3/4/2012, οι παιδίατροι του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας κ. Αναστασία Τουλιοπούλου και κ. Φανούριος Γκόλιας επισκέφθηκαν το σχολείο μας στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Διατροφή ? Διατροφικές Συνήθειες», στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Σωτήρη Ζερδαλή.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του σχολείου μας προς την υπεύθυνη του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της παχυσαρκίας.

Στην αρχή, οι παιδίατροι ενημέρωσαν τα παιδιά για τους παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της παχυσαρκίας με την προβολή διαφανειών, στις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η παχυσαρκία καθώς και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε παιγνιώδεις δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες έμαθαν με βιωματικό τρόπο πώς να επιλέγουν τις υγιεινές τροφές και πώς να αποφεύγουν τις τροφές που συμβάλλουν στην εμφάνιση της παχυσαρκίας.

Η επιτυχία αυτής της επίσκεψης φάνηκε από τον ενθουσιασμό και τη χαρά των παιδιών μετά το τέλος των δραστηριοτήτων.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους παιδίατρους κ. Αναστασία Τολιοπούλου και κ. Φανούριο Γκόλια για την τόσο σημαντική επίσκεψή τους στο σχολείο μας, με την οποία πιστεύουμε ότι συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την παχυσαρκία.