Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά

Την Τρίτη 16/4/2013 μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο «Αγία Σοφία ? Ιστορία ? Παραδόσεις ? Αρχιτεκτονική», στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της  Ε΄ τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αθανασίου Γκέκα και Σωτηρίου Ζερδαλή, επισκεφθήκαμε το Μοναστήρι της Παναγίας Δοβρά. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Κορφιωτάκη για την ιστορία του Μοναστηριού που ξεκινάει από τα Βυζαντινά Χρόνια. Παράλληλα επισκεφθήκαμε και το εργαστήριο αγιογραφίας που στεγάζεται εντός του χώρου της Μονής. Εκεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγιογράφων Βέροιας και Υπεύθυνος της Σχολής κ.  Μανώλης Τσιτούρας μάς μίλησε για την τέχνη της αγιογραφίας. Τέλος πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προσκυνήσαμε τα άγια λείψανα του Αγίου Λούκα στον ομώνυμο υπό ανέγερση ναό του, που χτίζεται δίπλα από το καθολικό της Μονής.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και με πολύ ενδιαφέρον άκουγαν τα όσα ειπώθηκαν, ενώ αναμφίβολα επιτεύχθηκαν οι διδακτικοί και οι παιδαγωγικοί στόχοι αυτής της επίσκεψης. Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Κορφιωτάκη και στον κ. Μανώλη Τσιτούρα για τα όσα ενδιαφέροντα μάς είπαν, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε φέτος στην Ευέλικτη Ζώνη.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Αθανάσιος Γκέκας και Σωτήριος Ζερδαλής

{AG}2013/dovra2013e1e2{/AG}

Ημέρα Αλληλεγγύης

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Προμηθέα (Εβραίικα), από τις 10:00 έως τις 13:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι θα τραγουδήσουν, θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια.
Παρακαλούμε να φροντίσετε την ημέρα της εκδήλωσης το παιδί σας να φέρει μαζί του στο σχολείο τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ. λάδι, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα, αλεύρι) , τα οποία θα παραδώσει στο χώρο της εκδήλωσης στα καλάθια συλλογής τροφίμων του Δήμου Βέροιας προκειμένου να βοηθήσουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες.

Βέροια, 11/4/2013

Ο Δ/ντής του σχολείου

Γεώργιος Μακαρατζής

Συμμετοχή στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Oι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄Τάξης Στεφανόπουλος Αλέξανδρος, Δέλλα Αικατερίνη, Τσιρώνη, Τσουφλίδου Μαρία, Λοκαμνίδης Γιώργος, Λυμούση Αφροδίτη, Βασιλειάδης Αντώνιος, Λυμούσης Δημήτρης, Κυριαζάκη Αναστασία, Μαγκολίδου Ευαγγελία με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Μανωλάκη Χρήστου παρουσίασαν την εργασία τους «Συνεργατικό Ηλεκτρονικό Εργαστήριο Ιστορικής Μαθητείας» στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη,στις 8-04-2013, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.