Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μετά από Διευκρινιστικές οδηγίες που λάβαμε το Απόγευμα της Παρασκευής 11-9-2020, το πρόγραμμα της ημέρας του αγιασμού τροποποιείται ως εξής:

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας μετά από  εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ.

Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνει από 08:15 π.μ

Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει στις μετά το πέρας του αγιασμού.

Παρακαλούνται οι γονείς να μεριμνήσουν για την ασφαλή άφιξη και αποχώρηση των παιδιών.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την είσοδο των παιδιών στη σχολική μονάδα.

Εξαιτίας, των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία, παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά να μην εισέλθουν στον χώρο της σχολικής μονάδας. Παρακαλούμε για την συνεργασία και την κατανόηση σας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών/τριών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων. Επομένως με την προσέλευσή τους οι μαθητές/τριες θα οδηγούνται με συνοδεία του/της υπεύθυνου εκπαιδευτικού στην αίθουσα του τμήματος. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τον αγιασμό από τις αίθουσες.

Ειδικά για τους  μαθητές  της Α΄τάξης,   αφού συγκεντρωθούν, στο προαύλιο χώρο κρατώντας τις αποστάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα οδηγηθούν από την υπεύθυνο εκπαιδευτικό στην αίθουσα τους. Θα δοθεί επίσης ένα συμβολικό δώρο προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Κατά την αποχώρηση τους θα παραδοθούν στους γονείς στην αυλόπορτα του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών/τριών στις αίθουσες, στους/ις μαθητές/τριες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες θα γίνει:

?Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

?Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)

?Διανομή μάσκας ανά μαθητή

?Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκα

?Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή

?Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο

?Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

Ενημέρωση για τον τρόπο κατανομής των μαθητών στον αύλειο χώρο κατά την ώρα του διαλείμματος.

Εξαιτίας, των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία, παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά να μην εισέλθουν στον χώρο της σχολικής μονάδας.

Παρακαλούμε για την συνεργασία και την κατανόηση σας.

Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά , σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί και θα γνωστοποιηθεί στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους.