Επίσκεψη των τμημάτων της Ε΄ τάξης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 τα τμήματα της Ε΄ Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης όπου οι μαθητές επεξεργάζονται το θέμα: ?Ιχνηλατώντας τη Βυζαντινή Βέροια».

Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης θαυμάζοντας τις δυνατότητές της και τα διάφορα ψηφιακά εργαλεία που διαθέτει. (3D εκτυπωτής, Internet, Στούντιο ηχογράφησης, εργαλεία ψηφιοποίησης ήχου και εικόνας κ.α.).

Στη συνέχεια αναζήτησαν στον ψηφιακό κατάλογο της βιβλιοθήκης βιβλία με θέμα τη βυζαντινή βέροια, τα οποία κατόπιν τα εντόπισαν στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Τέλος, στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της βιβλιοθήκης  έγινε παρουσίαση από το προσωπικό της βιβλιοθήκης, όπου εξετάστηκαν οι τρόποι αναζήτησης και επεξεργασίας πληροφοριών μέσω Ίντερνετ με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης ?Google?.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της βιβλιοθήκης και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν.


Ο Δ/ντής, οι δάσκαλοι και οι μαθητές των τμημάτων της Ε΄ τάξης του 8ου Δ.Σ. Βέροιας.

 {AG}2015/lib220115{/AG}

Φανταζόμαστε, για να μη βαριόμαστε

Φανταζόμαστε, για να μη βαριόμαστε

Στο πλαίσιο της σχολικής ζωής και του πολιτισμού, την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συνεργασία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας με θέμα το θέατρο και τη θεατρική ζωή. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, η Κατερίνα Γρηγοριάδου, Υπεύθυνη Υλοποίησης Προγραμματισμού & Προβολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.
Οι ηθοποιοί της παιδικής-μαθητικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπαντάς, Μαριλού Βόμβολου, Μάριος Κωνσταντίνου και Ανδρέας Βασιλείου συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες για την παράσταση «Σχολείο για κλόουν» που παρακολούθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, τους/τις ενέπλεξαν ενεργά σε θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην παράσταση, απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες τους και διασκέδασαν μαζί τους.
Η ανταπόκριση, η ενεργός συμμετοχή, ο ενθουσιασμός, το αμείωτο ενδιαφέρον, το κέφι και η χαρά των μαθητών και των μαθητριών που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησαν ως ισχυρά επιχειρήματα για την αξία της θεατρικής παιδείας στο δημοτικό σχολείο, καθώς και τη συμβολή της στην προβολή της πολιτισμικής διάστασης της εκπαίδευσης και στην αποκατάσταση της αξίας της τέχνης να διδάσκεις, να μπορείς να γοητεύεις, να επιτρέπεις στον άλλο να απολαμβάνει τη διαδικασία της μάθησης, να χαίρεσαι που μαθαίνεις.  
Ευχαριστούμε θερμά τους ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, καθώς και τη Λουκία Ορφανίδου, εκπαιδευτικό της Θεατρικής Αγωγής του σχολείου, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της καταπληκτικής εκδήλωσης, η οποία εκφράστηκε εύστοχα από τους μαθητές και τις μαθήτριες με το σύνθημα «Φανταζόμαστε, για να μη βαριόμαστε».

                        Ο Δ/ντής του σχολείου

DSC2 DSC3