Ο Άη Βασίλης ήρθε λίγο νωρίτερα

Πριν την «κανονική» του επίσκεψη, ο Αη Βασίλης έκανε μια πρόβα Χριστουγέννων και επισκέφτηκε το σχολείο μας! Κι επειδή δεν έχουμε τζάκι, χρησιμοποίησε την κανονική είσοδο για να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά… Οι μικροί μας μαθητές το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, δοκίμασαν πολλά από τα «καλούδια» που γέμισε τον σάκο του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, και αποχαιρέτησαν το σχολείο του χαρούμενοι, γεμάτοι προσμονή για τις άγιες μέρες που έρχονται…

Ευχαριστουμε τους γονείς για την όμορφη έκπληξη και τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!!!  😉

{AG}2014/xms-sgk{/AG}

Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση γεμάτη μηνύματα αλλά και όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια παρουσίασαν οι μαθητές της  ΣΤ’ Τάξης. Τη παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας καθώς και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βέροιας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης κ. Πουρσαλίδου Κυριακή (Δασκάλα ΣΤ2), Ορφανίδου Λουκία (Θεατρικής Αγωγής), Αναγνώστου Ελένη (Μουσικής).

{AG}2014/xmas-theatre{/AG}

Η ιστορία μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Την Τετάρτη 03/12/2014 και την Παρασκεύη 12/12/2014, ο κ. Ορέστης Σιδηρόπουλος και η κ. Ελισάβετ Καραβασιλειάδου αντίστοιχα, επισκέφτηκαν το σχολείο μας, μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο: «Η πόλη της Βέροιας: Διαδρομές Ιστορίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι το τέλος του Εμφυλίου», στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1 με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Σωτήρη Ζερδαλή. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού με σκοπό να αναδειχθεί η ιστορία της πόλης μας κατά τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου.
Ο κ. Ορέστης Σιδηρόπουλος και η κ. Ελισάβετ Καραβασιλειάδου απαντώντας στις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών, μάς μίλησαν με πολύ γλαφυρό τρόπο για τις δυσκολίες που πέρασαν εκείνη την εποχή, διανύοντας τότε την παιδική τους ηλικία. Συγκίνησαν και συγκινήθηκαν. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έκλεισε με την ευχή τέτοιες μέρες να μην ξαναζήσουμε ποτέ.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από αυτές τις  επισκέψεις και με πολύ ενδιαφέρον εξέφραζαν τις απορίες τους στους προσκεκλημένους της τάξης μας. Αναμφίβολα επιτεύχθηκαν οι διδακτικοί και οι παιδαγωγικοί στόχοι που είχαν προγραμματιστεί.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Ορέστη Σιδηρόπουλο και στην κ. Ελισάβετ Καραβασιλειάδου , για τα όσα ενδιαφέροντα μάς είπαν, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την τοπική ιστορία της πόλης μας.
Ο εκπαιδευτικός της τάξης
Σωτήρης Ζερδαλής

{AG}2014/istoria{/AG}

Τα τμήματα της Ε΄ τάξης επισκέπτονται το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Στις 20/11/2014 τα τμήματα της Ε΄ τάξης με τη συνοδεία των Δασκάλων τους Μακρυγιάννη Ευθύμιο και Γκέκα Αθανάσιο, επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτη ζώνης όπου τα τμήματα επεξεργάζονται το θέμα: «Ιχνηλατώντας τη Βυζαντινή Βέροια» 

Στο Μουσείο συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από τα εκθέματα του ΒΜΒ, τις εκκλησίες και τ΄ αρχοντικά της». Κατόπιν τα τμήματα επισκέφτηκαν την Εκκλησία του «Αγίου Σάββα ? Παναγίας Κυριωτίσσης» και την Εκκλησία της «Αναστάσεως του Χριστού» στην οδό Μητροπόλεως.

 

{AG rootFolder=»/images/» thumbWidth=»200″ thumbHeight=»120″ newImageTag=»0″ newImageTag_days=»7″ paginUse=»1″ paginImagesPerGallery=»20″ albumUse=»1″ backgroundColor=»#ffffff» foregroundColor=»#808080″ highliteColor=»#fea804″ frame_width=»500″ frame_height=»300″ showSignature=»1″ plainTextCaptions=»1″ ignoreError=»1″ ignoreAllError=»0″ thumbAutoSize=»none» template=»classic» popupEngine=»fancybox» arrange=»priority»}Byz2014/FOTO{/AG}