Οδηγίες χρήσης για το Edmodo & Αντιμετώπιση προβλημάτων χρήση του

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση που δείξατε στο σύνολο σας να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλουμε ώστε να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες συνθήκες. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τους μαθητές ώστε να μη διακοπή η σύνδεση τους με το σχολική κοινότητα. Ευχόμαστε και ελπιστούμε στην καλή συνεργασία μας ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός που είναι προς όφελος των μαθητών μας.

Παρακάτω σας δίνουμε λίγες συμβουλές/οδηγίες πως θα αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που σας παρουσιάστηκαν κατά τη χρήση της πλατφόρμας Edmodo. Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν εικόνες για περισσότερη βοήθεια.

  1.  Εάν δεν σας εμφανίζει ελληνικό μενού μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τη μετάφραση του Google Chrome κάνοντας κλικ πάνω στο εικονίδιο μετάφρασης.
  2. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα στην σύνδεση δηλ σας εμφανίζει λάθος κωδικός παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο και θα διορθωθεί άμεσα.
  3. Η επισύναψη εγγράφων κλπ γίνεται ανάλογα με το που βρίσκεστε με διάφορους τρόπους. Ωστόσο στα περισσότερα (π.χ. στις δημοσιεύσεις) σημεία το αντίστοιχο κουμπί εργαλείο είναι αυτό που έχει δύο βουνά και έναν ήλιο.

Σε περίπτωση που ο μαθητής απαντά σε κάποια εργασία θα πρέπει να πατήσει αρχικά το κουμπί «OPEN» που υπάρχει στην εργασία και έπειτα θα βρείτε τα κουμπιά που θα σας βοηθήσουν.

Παράδειγμα  – Περίπτωση απάντησης εργασίας ανοικτού τύπου

Η εκφώνηση της εργασίας φαίνεται στις Δημοσιεύεις. Εάν θέλετε να υποβάλετε την εργασία του μαθητή και να στείλετε ένα επισυναπτόμενο αρχείο τότε:

  • Κάντε κλικ κουμπί OPEN στην εκφώνηση
  • Κλικ στο κουμπί “Επισύναψη”
  • Επιλέξτε τον συνδετήρα (File from computer)
  • Kλικ στο κουμπί “Turn in Assignment”

 

 

  1. Η επεξεργασία ενός κειμένου με το Word γίνεται εφόσον διαθέτεται στον υπολογιστή το αντίστοιχο πρόγραμμα. Το Edmodo σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπεται ένα αρχείο του word χωρίς την ελεύθερη χρήση του προγράμματος. Στην περίπτωση αυτή σας προτείνουμε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το OpenOffice που είναι δωρεάν. Το OpenOffice είναι ένα πακέτο προγραμμάτων γραφείου που σας δίνει τη δυνατότητα να ανοίγετε, επεξεργάζεστε και να αποθηκεύσετε με μορφή pdf ή σε μορφή Microsoft  Word0 (.doc) όπου μπορεί ο/η εκπαιδευτικός να το ανοίξει και να το διαβάσει.

 

  1. Σε περίπτωση που θέλετε να συνδεθείτε ως γονείς στο λογαριασμό του παιδιού σας στην πρώτη οθόνη του Edmodo στο αριστερό μέρος κάτω από την τάξη του θα βρείτε έναν κωδικό parents. Το σημειώνεται και κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα ως γονέας. Σε ένα σημείο που θα σας ζητήσει κωδικό εισάγετε  αυτό που σημειώσατε.

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΗΜΑ 1 ΠΩς ΑΠΑΝTAME ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΤΟ openoffice ΚΩΔΙΚΟΣ ΓΟΝΕΑ