Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση παιδιών Ρομά

Σήμερα Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, από ώρα 10.00 έως 11.00 στο κτήριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων  Βέροιας πραγματοποιήθηκε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες του Τμήματος Υποδοχής Ρομά και ο δάσκαλός τους Χασιώτης Βασίλειος. Στη γιορτή παρευρέθησαν ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διαμαντόπουλος Διονύσης, ο Δ/ντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μακαρατζής Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σταυροπούλου Βαρβάρα, και η Μαρασλή Αναστασία, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Βέροιας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τα παιδιά και το δάσκαλό τους για αυτή την όμορφη εκδήλωση, που έδειξε πόσο σημαντική είναι η παροχή ευκαιριών σε μαθητές/τριες αποκλεισμένων κοινωνικά ομάδων να βιώσουν το πνεύμα των χριστουγέννων, αλλά και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες κοινωνικής μάθησης.

{ppgallery}/myMedia/xrisroma{/ppgallery}

Αναζητώντας το χαμένο βιβλίο

Την Πέμπτη 19 ? 1 ? 2012 τα δυο τμήματα της Ε΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «Το κυνήγι του χαμένου βιβλίου», το οποίο πραγματοποιείται με την καθοδήγηση  της Μουσειοπαιδαγωγού Ανθής Χρυσοπούλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, και αναζήτησαν το «χαμένο βιβλίο». ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δόθηκαν από την υπεύθυνη του προγράμματος. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά έμαθαν πώς να αναζητούν και να εντοπίζουν πληροφορίες τόσο στα βιβλία της βιβλιοθήκης όσο και στο Διαδίκτυο, δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα και διασκέδασαν.

Επιστρέφοντας στο σχολείο ζητήσαμε από τα παιδιά να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη. Από τις εντυπώσεις αυτές διαπιστώσαμε ότι η επίσκεψη άρεσε ιδιαίτερα στα παιδιά και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση μιας δεύτερης επίσκεψης.

Από τη δική μας πλευρά θεωρούμε ότι αυτή η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη από διδακτική και συναισθηματική άποψη. Η πρώτη, επειδή τα παιδιά απέκτησαν γνώσεις και καλλιέργησαν δεξιότητες στη διαχείριση πληροφοριών, ιδιαίτερα χρήσιμες για την οικοδόμηση της γνωστικής τους ανάπτυξης. Η δεύτερη, επειδή τα παιδιά ένιωσαν χαρά, διασκέδασαν και απέκτησαν θετική στάση απέναντι στη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στην πόλη τους.    

Ευχαριστίες

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο στο προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας για τη ζεστή φιλοξενία που μας προσέφερε όσο και στην υπεύθυνη του προγράμματος για το πολύ ενδιαφέρον από κάθε άποψη εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων                            Ο Δ/ντής του σχολείου

Τσιλιγκερίδου Παρθένα

Σαμαράς Αντώνιος                                             Μακαρατζής Γεώργιος

{AG}2013/libver001{/AG}

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με την υποστήριξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών  του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Παρά το χιόνι που έπεφτε, γονείς, παιδιά του σχολείου αλλά και κάτοικοι του συνοικισμού Προμηθέα ήρθαν την Πέμπτη το απόγευμα  22 Δεκεμβρίου  στην αυλή του σχολείου για να κεραστούν γλυκά και κρασί που πρόσφερε ο Σύλλογος, να φτιάξουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο κερί, και να αγοράσουν μεταχειρισμένα βιβλία, παιχνίδια, αλλά και χριστουγεννιάτικες κατασκευές που δημιούργησαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων  και Κηδεμόνων του σχολείου μας για αυτή την πρωτοβουλία, με την οποία έδωσε τη ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να βιώσουν μια χριστουγεννιάτικη εμπειρία και παράλληλα να υποστηρίξουν το έργο του Συλλόγου.

{AG}2013/pazari2012{/AG}