??Φιλίππειος δρόμος ??

filip“Ενημέρωση των μαθητών Δημοτικού σχολείου (Δ?, Ε? &  ΣΤ?) για συμμετοχή στον λαϊκό αγώνα 1000μ. , Φιλίππειος δρόμος”

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Φιλίππειος δρόμος ο οποίος θα περιλαμβάνει και αγώνα 1000μ δημοτικών Σχολείων των μαθητών της  Δ?, Ε? & ΣΤ, εντός της πόλης της Βέροιας, με εκκίνηση το Δημαρχείο της Βέροιας και τερματισμό στην ίδια τοποθεσία. Ώρα εκκίνησης 12:30μ.μ

Στην Προκήρυξη 5ου Φιλίπειου Δρόμου  που σας επισυνάπτουμε υπάρχει και η ηλεκτρονική δ/νση εγγραφών www.sdverias.gr/registerkids) και κάποιες λεπτομέρειες του αγώνα.

Εγγραφές μπορεί έκτος από ηλεκτρονικές να γίνουν και την ίδια ημέρα 11/12 με την παρουσία των γονέων από τις  11:00 έως 12:15 μ.μ στην γραμματεία των αγώνων η οποία θα βρίσκεται στο προαύλιο του Δημαρχείου της Βέροιας.

Ομάδες γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Ημαθίας

Οι γονείς, όπως και τα παιδιά τους,  βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με προκλήσεις και δυσκολίες, μέσα σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη και πολύπλοκη πραγματικότητα, που επηρεάζει σημαντικά τις σχέσεις στην οικογένεια.
Στην εποχή μας, η αβεβαιότητα, το άγχος, τα πολυδιάστατα κοινωνικά προβλήματα, δημιουργούν αδιέξοδα στα οποία αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε. Μέσα σε ένα κόσμο τόσο ασταθή, είναι συχνά πολύ δύσκολο για τους γονείς να αντλήσουν ικανοποίηση από τη ζωή τους, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον για τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να βρουν οι ίδιοι αλλά και να προσφέρουν στα παιδιά τους σταθερά σημεία αναφοράς, να ανταποκριθούν επαρκώς στους ρόλους που καλούνται να έχουν στην καθημερινότητά τους.

Κατανοώντας την ανάγκη στήριξης των γονέων στο δύσκολο αυτό ρόλο τους, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ προτείνει τη δημιουργία ομάδων γονέων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους γονείς:

  • Να εκφράσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους, τους προβληματισμούς τους.
  • Να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και τις εμπειρίες τους με άλλους γονείς, να δώσουν αλλά και να λάβουν στήριξη και βοήθεια.
  • Να βρουν απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν, σ ΄ ένα περιβάλλον ομάδας, με κατανόηση, αποδοχή και έμφαση στην κοινή ανταλλαγή απόψεων.
  • Να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τα κίνητρα της συμπεριφοράς τους, να έλθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να δράσουν σύμφωνα μ? αυτά. 
  • Να ενισχύσουν την ικανότητά τους να ακούν? ενεργητικά, να στηρίζουν συναισθηματικά τα παιδιά τους και να τα βοηθούν σε δύσκολες στιγμές.
  • Να ευαισθητοποιηθούν στην πρόληψη των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

 Μέσα από μία ομαδική διαδικασία και μέσα από δραστηριότητες, ασκήσεις, παιχνίδια, στα οποία οι γονείς συμμετέχουν ενεργά, θα ασχοληθούμε με θέματα που αφορούν την επικοινωνία στην οικογένεια, τις ανάγκες των παιδιών αλλά και των γονέων, τη συναισθηματική έκφραση, την αυτοεκτίμηση, την επίλυση συγκρούσεων,  την πρόληψη της εξάρτησης από ουσίες, αλλά και νέες μορφές εξαρτήσεων, όπως το ίντερνετ, καθώς και με άλλα ζητήματα που  απασχολούν τους γονείς.

Προτείνονται εξειδικευμένα θέματα για κάθε ηλικία και θεματικές ενότητες που ανταποκρίνονται σε επιθυμίες ή ανάγκες που εκφράζονται από γονείς. Για την ολοκλήρωση της ομάδας προτείνονται 6-8 συναντήσεις, διάρκειας 1:30 ώρας περίπου. Οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων θα καθοριστούν κατόπιν συνεννόησης.

 Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων η συμμετοχή τουλάχιστον 25 συμμετεχόντων.

Tηλ. Επικοινωνίας 2331073125, καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), ώρες: 08.00 ? 15.00.