Έκτακτη ανακοίνωση – Αναβολή διδακτικής επίσκεψης

Η προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη των τμημάτων της Ε τάξης του σχολείου μας, την Δευτέρα 20/02/2017 για το αρχαιολογικό μουσείο και τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της 24ωρης  Πανελλαδικής Απεργίας των αρχαιοφυλάκων καθώς όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι θα παραμείνουν κλειστά.
Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά και τα μαθήματα θα γίνουν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Αποκριάτικη Εκδήλωση

apokrΟ Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, διοργανώνει για τους μαθητές και γονείς, αποκριάτικη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του σχολείου,

την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00,

ζητώντας και την συνδρομή των μελών του όπως αναφέρεται στην παρακάτω πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αξιότιμοι γονείς,

στην προσπάθεια του Συλλόγου γονέων, να οργανώσει την αποκριάτικη γιορτή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Σχολείου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 θα θέλαμε στο πλαίσιο της συμμετοχής σας, όποιος θέλει και μπορεί να συνεισφέρει ένα από τα παρακάτω είδη τα οποία θα προσφερθούν μέσω του μπουφέ της γιορτής.

  • κρέας (ωμό για ψήσιμο, όπως σουβλάκι, μπιφτέκι κλπ)
  • πίτσα ή πίτα
  • αναψυκτικά – χυμοί

Επίσης είναι σημαντικό όποιος-α μπορεί να συμμετέχει στο καθάρισμα της αυλής, μετά το τέλος της γιορτής με σκούπα και φαράσι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
8ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ένταξη προσφυγοπαίδων σε δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων εδώ θα βρείτε:

1)  την από 1-2-2017 ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ «Για την ένταξη των προσφυγοπαίδων σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων» ( http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/26679-01-02-17-gia-tin-entaksi-ton-prosfygopaidon-se-domes-ypodoxis-ekpaidefsis-prosfygon

2) το κείμενο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις» του Τομέα Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

3) Βίντεο για το δικαίωμα προστασίας της υγείας των παιδιών στο σχολείο το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνήγορου του Παιδιού, στο: http://www.0-18.gr/gia-megaloys/nea/binteo-gia-to-dikaioma-prostasias-tis-ygeias-ton-paidion-sto-scholeio

 

Λειτουργία Συμβουλευτικής υπηρεσίας στο Δήμο Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια υλοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών πολιτικών λειτουργεί Γραφείο Συμβουλευτικής και Στήριξης στελεχωμένο από έμμισθο ψυχολόγο στο χώρο της Πρόνοιας.

Στα πλαίσια της παραγωγής ψυχικής υγείας και της κοινωνικής φροντίδας της οικογένειας και του παιδιού ξεκινάει η συνεργασία της ψυχολόγου με τους παιδικούς σταθμούς και τις σχολικές δομές του δήμου Βέροιας.

Η παρουσία της δίνει την ευκαιρία στους γονείς να συζητήσουν και να ενημερωθούν πάνω σε θέματα πους απασχολούν σχετικά με τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών, την αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών και την ψυχική ενδυνάμωση τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών τους.

Επίσης οι νηπιοβρεφοκόμοι ? εκπαιδευτικοί θα μπορούν να συμβουλεύονται την ειδικό για περιπτώσεις που χρήζουν ιδιαίτερο χειρισμό.

Στόχος ακόμη είναι η οργάνωση ομαδικών ενημερωτικών συναντήσεων με τους γονείς (Σχολές γονέων) στο χώρο συμβουλευτικής υπηρεσίας εφόσον προκύψει ενδιαφέρον.

Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 08:00 ? 14:00. Η ψυχολόγος δέχεται με προγραμματισμένα ραντεβού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:2331 3 53818

Διεύθυνση: Σταδίου 51 (έναντι γηπέδου)

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας-Υγείας-Εθελοντισμού

  Θεόφιλος Κορωνάς