Αναβολή εκδήλωσης του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ την προγραμματισμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή για τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείο μας που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Μαίου 2017, ώρα 3:30π.μ. Στο πάρκο «Πολυθέαση», περιοχή Κουμαριά (9ο χλμ Βέροιας ? Σελίου) λόγω καιρικών συνθηκών.

Η γιορτή αναβάλλεται για την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 10π.μ.

Εκδήλωση του Συλλόγου Γονεών για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ    

8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ                                       Βέροια, 23/05/2017

Προς τους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄  τάξης

Αγαπητοί γονείς,

το  Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας προγραμματίζει αποχαιρετιστήρια γιορτή για τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείο μας. Η αποχαιρετιστήρια γιορτή έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Μαίου 2017, ώρα 3:30π.μ. Στο πάρκο «Πολυθέαση», περιοχή Κουμαριά (9ο χλμ Βέροιας ? Σελίου) και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • 3:30 μ.μ. άφιξη στο χώρο
 • 3:45 μ.μ. Ξενάγηση στο χώρο και προετοιμασία για τη διέλευση στο στίβο περιπέτειας υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών του χώρου.
 • 5:00 μ.μ. Τοξοβολία υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών του χώρου.
 • 5:30 μ.μ. τα παιδιά οδηγούνται στο χώρο εστίασης του πολυχώρου για φαγητό.
 • 6:00 π.μ Ελεύθερο παιχνίδι
 • 7:30 μ.μ. τέλος της γιορτής και άφιξη των γονέων ώστε να παραλάβουν τα παιδιά τους.
 • Όσα παιδιά δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στις δράσεις θα βρίσκονται στο χώρο της παιδικής χαράς και γενικότερα στον αύλιο χώρο, υπό την επίβλεψη των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου .

Παρακαλούμε τους γονείς να λάβουν υπόψη τους τα εξής:

 • πρέπει να αφήσουν τα παιδιά στο χώρο στις 3:30μ.μ και να τα παραλάβουν στις 7:30μ.μ.
 • τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο, αθλητικά ρούχα, αθλητικά παπούτσια, δεύτερη μπλούζα , μπουφάν και αντιηλιακή κρέμα.
 • Καθ? όλη τη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά θα βρίσκονται υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών του πολύχώρου και των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση και πληροφορία τα τηλέφωνα του πάρκου  <<ΠΟΛΥΘΕΑΣΗ>> είναι : 2331020868 , 6974700132 Γιώργος

Τηλέφωνο του Συλλόγου Γονέων 6946721623 Τάσος Φυλακτός

το  Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του

8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

4ο Πρωτάθλημα Σκάκι που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ι.Μ.Β.Ν.Κ.

 

Αφίσα Σκάκι 2017ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

Προς

τη Διεύθυνση

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ημαθίας

Αξιότιμοι,

το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στα πλαίσια των φετινών ΚΓ? Παυλείων, διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Βεροίας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, πρωτάθλημα Σκάκι. Το πρωτάθλημα θα διαξαχθεί κατά τα Σαββατοκύριακα 20-21 και 27-28 Μαΐου, στις τρείς πόλεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να ενημερώσετε ως την Παρασκευή 19 Μαρτίου, τις διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας, για την προσπάθειά μας αυτή, προωθώντας παράλληλα και το ενημερωτικό υλικό -το οποίο επίσης σας αποστέλλουμε στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου- προτρέποντας τους εκλεκτούς διευθυντές και διδασκάλους να ενημερώσουν σχετικά τους μαθητές και τις μαθήτριες των πόλεων και των χωριών μας.

Έχοντας τη βεβαιότητα για τη θετική σας ανταπόκριση ?δεδομένης της μέχρι σήμερα άριστης συνεργασίας μας- σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε σε σας προσωπικά και τους συνεργάτες σας κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο σας της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Μετά τιμής

ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος

της Ιεράς Μητροπόλεως

Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος

 

 Λίγα Λόγια:

Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις (προκριματική και τελική). Οι προκριματικοί αγώνες θα γίνουν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

 • Για τα παιδιά της Αλεξάνδρειας:

το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 5 μ.μ.,

στο Επισκοπείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγία),

 • Για τα παιδιά της Βέροιας:

την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 11 π.μ.,

στο κατασκηνωτικό κέντρο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά,

 • Για τα παιδιά της Νάουσας:

το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 6 μ.μ.,

στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου.

Οι τελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στις 11 π.μ., στο κατασκηνωτικό κέντρο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στη Βέροια.

πληροφορίες: Τεύχος 4ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Σκάκι

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Σχολεία Δ/βάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, 2017-2018

Ενόψει έναρξης εγγραφών σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2017-2018, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών περιοχής σας για τη δυνατότητα και τη διαδικασία εγγραφής αποφοίτων μαθητών/τριών δημοτικών σχολείων και μαθητών/τριών γυμνασίων στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια αρμοδιότητας Υπηρεσίας μας.

Περισσότερα στην εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2017-2018

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών Καλλιτεχνικών Γυμνασίων

Σχετ.1 Η με αρ.πρωτ.67798/Δ2/21-04-2016 Υ. Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων» (Β΄1342)
Σχετ.2 Η με αρ.πρωτ 90204/Δ2/2-6-2016 Υ.Α.»Τροποποίηση και συμπλήρωση της με αριθμ πρωτ.. 67798/Δ2/21-04-2016 Υ. Α όπως συμπληρώθηκε και ισχύει.»(Β΄1744)
Σχετ.3 Η με αρ.πρωτ 65516/Δ2 /20-04-2017 ΥΑ «Τροποποίηση και συμπλήρωση της με αρ. πρωτ. 67798/Δ2/21-04-2016 Υ.Α.(Β΄1342) με θέμα «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων όπως συμπληρώθηκε και ισχύει»(Β΄1490)

Α. Αιτήσεις συμμετοχής- Διαδικασία
Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσια), κατά το σχολικό έτος 2017-18, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών/τριών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μαθητών στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με το συνημμένο 1 και 2) από τις 2 Μαΐου 2017 μέχρι την παραμονή διεξαγωγής των εξετάσεων κατά τις ημέρες και ώρες που θα ανακοινώσει το κάθε σχολείο. Σε περίπτωση που ένας μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις, τότε ο γονέας-κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Περισσότερα στην εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ ΕΞ – 75701 – 2017 – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Επιλογή της Β? Ξένης Γλώσσας

Ενημερωτικό σημείωμα & υπεύθυνη δήλωση για την επιλογή της Β? Ξένης Γλώσσας

(για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Ε τάξη το σχολ. έτος 2017-18)

Σας ενημερώνουμε πως για τους μαθητές της Ε τάξης προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα η διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας για δύο (2) ώρες την εβδομάδα. Η γλώσσα αυτή είναι η γαλλική ή η γερμανική. Οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε σχολεία με δύο ή περισσότερα τμήματα ανά τάξη, οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα με δυο προϋποθέσεις:

α) Ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 12 μαθητές/τριες

β) Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων γενικής παιδείας, π.χ. από 2 τμήματα γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 2 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας, από 3 τμήματα γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 3 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας κτλ.

Στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται οι προαναφερθείσες (α΄ και β΄) προϋποθέσεις, η β΄ ξένη γλώσσα διδάσκεται στο υφιστάμενο τμήμα γενικής Παιδείας σύμφωνα με την επιλογή της πλειοψηφίας των μαθητών/τριών σε επίπεδο τμήματος.

Στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι την 1η Οκτωβρίου του ερχόμενου σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που θα επιλεγεί, τότε με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, οι μαθητές/τριες θα διδαχτούν την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στο επίπεδο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Προς ενημέρωση των γονέων- κηδεμόνων σάς κοινοποιούμε επιστολή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) που αφορά στην επιλογή, τη σημασία και τη χρησιμότητα της 2ης ξένης γλώσσας.

Για την έγκαιρη διεκπεραίωση των σχετικών υπηρεσιακών ενεργειών παρακαλούμε συμπληρώστε την επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα 2017-18 και επιστρέψτε τη στο σχολείο έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

(Για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο)

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ? αριθμ. 53476/ΓΔ4/4-4-2017 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1171, τ.Β΄), «Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας και συγκρότηση τμημάτων», οι μαθητές στο Γυμνάσιο θα διδαχθούν την ξένη γλώσσα την οποία διδάχτηκαν στην ΣΤ΄ τάξη (Γερμανικά).

Δίνεται όμως η δυνατότητα  εντός του Μαΐου:

α)να επιλέξετε την ιταλική γλώσσα, ως δεύτερη ξένη γλώσσα, εφόσον αυτή διδάσκεται στα γυμνάσια εγγραφής των μαθητών μας, (δε διδάσκεται στα Γυμνάσια ευθύνης μας), οπότε σας αφορά μόνο η β περίπτωση.

β) αλλά και την κατ? εξαίρεση διαφοροποίηση της δεύτερης ξένης γλώσσας (από Γερμανικά σε Γαλλικά) που διδάχτηκαν οι μαθητές μας στο δημοτικό, υποβάλλοντας γραπτή αίτηση στο Δημοτικό Σχολείο μέχρι τις 9 Ιουνίου, αιτιολογώντας τους λόγους για τους επιθυμείτε την αλλαγή γλώσσας.

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στην Α΄τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για το σχολικό έτος 2017-2018 , οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας  (Κουντουριώτη 8 στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου Βέροιας  κάτωθι Ελιάς. Τηλ. 2331065787) κατά το χρονικό διάστημα από 2 Μαΐου  έως  και  31 Μαΐου και ώρες  από  08:30 έως  14:30 καθημερινά τις εργάσιμες.

Πληροφορίες: Καμπουρίδης Ιωάννης
Ταχ. Δ/νση : Κουντουριώτου 8
591 32  Βέροια
Τηλέφωνο ? Fax : 23310 65787
e-mail: mail@gym-mous-veroias.ima.sch.gr

Ο  Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ