Σχολική Γιορτή 17 Νοέμβρη

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, στο Γυμναστήριο του σχολείου μας, οι μαθητές της Ε΄ τάξης, με τη στήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Ψάλτη Σοφία, Γκέκα Αθανάσιου και Μακρυκώστα Ευθύμη αλλά και της μουσικού μας κ. Αναγνώστου Ελένης, παρουσίασαν τη γιορτή για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Μια εκδήλωση άρτια οργανωμένη που κατάφερε να περάσει το πνεύμα της επετείου σε μικρούς και μεγάλους μέσα από ποιήματα, αφηγήσεις, τραγούδια και προβολή βίντεο.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους δασκάλους τους!

{AG}2014/17Noe{/AG}

Το Σχολείο πάει θέατρο

Τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου το σχολείο μας επισκέφθηκε τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας για να παρακολουθήσει την παράσταση «Σχολείο για Κλόουν» του Φ.Κ.Βέχτερ σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου, σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου και παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και Καβάλας.
Η επίσκεψη αυτή λειτούργησε σαν αφορμή για να δουν τα παιδιά στην πράξη, κι όχι μόνο στη θεωρία, τα βασικά μέρη ενός θεατρικού χώρου αλλά και να εκπαιδευτούν στη σωστή θέαση θεατρικών παραστάσεων. Πριν την έναρξη, λοιπόν, της παράστασης προηγήθηκε μια ομιλία για να βοηθήσει τα παιδιά ώστε να επικεντρωθεί η προσοχή τους στις δύο παραπάνω θεματικές οι οποίες είναι μέρη της διδακτέας ύλης του μαθήματος της θεατρικής αγωγής.

{AG rootFolder=»/images/» thumbWidth=»200″ thumbHeight=»120″ newImageTag=»0″ newImageTag_days=»7″ paginUse=»1″ paginImagesPerGallery=»20″ albumUse=»1″ backgroundColor=»#ffffff» foregroundColor=»#808080″ highliteColor=»#fea804″ frame_width=»500″ frame_height=»300″ showSignature=»1″ plainTextCaptions=»1″ ignoreError=»1″ ignoreAllError=»0″ thumbAutoSize=»none» template=»carousel_big» popupEngine=»slimbox» arrange=»priority»}2014/theatro{/AG}

Το θεατρικό έργο διαπραγματεύεται την ιστορία τεσσάρων μαθητών  και του δασκάλου τους σε ένα σχολείο για κλόουν. Ο δάσκαλος παρουσιάζει στοιχεία έντονης αυστηρότητας και οι μαθητές έντονης απειθαρχίας. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και στον δάσκαλο που δυσκολεύεται να κάνει μάθημα αλλά και στους μαθητές, η συμπεριφορά των οποίων τους οδηγεί σε σκληρές τιμωρίες. Οι μαθητές, όμως, δίνουν ένα «μάθημα» στον δάσκαλό τους και τον αναγκάζουν να αλλάξει την αυστηρή του παιδαγωγική τακτική.

Όλα τα παραπάνω δίνονται με μια μεγάλη χιουμοριστική διάθεση μέσα από σωματικά αλλά και λεκτικά gags τα οποία σε συνδυασμό με την διαδραστικότητα που υπήρξε μεταξύ  ηθοποιών και  μικρών θεατών είχαν σαν αποτέλεσμα να το ευχαριστηθούν και οι δυο πλευρές. Τα παιδιά άφησαν το χώρο του θεάτρου ενθουσιασμένα  και με πολύ όρεξη να συζητήσουν για ό, τι είδαν, κάτι το όποιο δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τους δασκάλους. Η παράσταση συζητήθηκε μέσα στην τάξη την ώρα της Θεατρικής Αγωγής  και στη συνέχεια τα παιδιά ετοίμασαν μια ζωγραφιά και έγραψαν μερικά λογάκια αποτυπώνοντας έτσι τις εντυπώσεις τους. Τα παραπάνω θα σταλούν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ μόλις ολοκληρωθεί η δουλειά από όλα τα τμήματα.

{AG}2014/theatropaint{/AG}

Συμμετοχή στο Kids Athletics

Στο πλαίσιο των δράσεων για το «Κοινωνικό Σχολείο» μαθητές της Ε΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας και της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, την Παρασκευή  7/11/2014, από τις 9:00-11:00, συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Kids΄Athletics».
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του 2ο Γυμνασίου Βέροιας με υπεύθυνοτον Βαριτιμίδη Χαράλαμπο. Στη δράση παρευρέθηκαν ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής   κ. Μπουζιώτας Κωνσταντίνος, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής  κ. Γώτη Ευθυμία, η υπεύθυνη σχολικών  προγραμμάτων  κ. Αντωνιάδου Ευθυμία, καθώς και μέλη του Ερυθρού Σταυρού για την ιατρική κάλυψη των δραστηριοτήτων.
Τι κάναμε:
Χωριστήκαμε σε μεικτές ομάδες των 8 ατόμων και πήραμε μέρος στις εξής κινητικές δραστηριότητες:
1)  άλμα χωρίς φόρα
2) ρίψη στόχου
3) σκυταλοδρομία ταχύτητας/ εμποδίων /τύπου «πήγαινε έλα»
4)σκυταλοδρομία με συνδυασμό ταχύτητας και υπερπήδησης εμποδίων
5) στροφές φόρμουλα σκυταλοδρομία ταχύτητας- εμποδίων ?σλάλομ.
Σε κάθε ομάδα υπήρχε ένας υπεύθυνος μαθητής που κατέγραφε το σκορ της ομάδας του και το ανακοίνωνε στον υπεύθυνο του προγράμματος. Στο τέλος της δράσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές όπου επιβραβεύτηκε  τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή τους. Η συμμετοχή των παιδιών σε όλη τη διάρκεια της δράσης  ήταν ενεργή. Οι δραστηριότητες ενθουσίασαν όλα τα παιδιά.
Το «KIDS΄ATHLETICS» είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού μέσα από αθλητικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα με παιγνιώδη μορφή.
Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων να έρθουν σε επαφή με τον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι και να διδαχθούν τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από τον αθλητισμό.
Οι κινητικές δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 7-8 ετών, 9-10 ετών, 11-12 ετών. Περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων 1. Ταχύτητες, 2. Άλματα, 3. Ρίψεις.
Οι κινητικές δεξιότητες στοχεύουν να προκαλέσουν ενθουσιασμό και να διασκεδάσουν παίζοντας στίβο. Η ομαδική συνεργασία αποτελεί βασική αρχή καθώς όλα τα μέλη μιας ομάδας συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα. 

{AG}2014/KidsAthletics{/AG}